Old 02-22-2021, 03:46 PM   #1
papagirafe
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2020
Posts: 22
Default Yet another reastream puzzle!

Hi,

I am puzzled with Reastream. About 6 weeks ago I did a series of tests on audio/midi transmission between various machines on my "home #2" network and it was working as expected with local broadcast and specific IP adresses. Unfortunately I did not save the test project at that time.

Now I am setting up a new test at my "home #2" (with the same computer) that requires specific IP adresses and it just doesn't work anymore. Even the loopback address 127.0.0.1 that was initially working doesn't work anymore. I disabled the windows firewall completely but no luck. I tried an network ip loopback on a different micro router but no luck.

Since the initial tests, 3 things have changed: the main router is not the same, windows 10 went through 4 or 5 updates, reaper was updated twice...

Any ideas? What are exactly the ports and protocols to clear on the network?
papagirafe is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2021, 05:32 AM   #2
jrk
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 1,556
Default

Hmmm, localhost or 127.0.0.1 doesn't work?

1. You should be able to ping 127.0.0.1 - to rule out anything deeply weird.

That works I guess?

2. Can you ping the target IP from the source machine?

I believe the port for ReaStream is 58710.

3.Maybe try netstat to see if something's sitting on it?

Although that shouldn't be a problem.
__________________
it's meant to sound like that...
jrk is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2021, 12:00 PM   #3
papagirafe
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2020
Posts: 22
Default

Ok

1- yes, 127.0.0.1 works again along with local broadcast
2- all pings to any destination are working fine
3- Interestingly, Netstat did not reveal any UDP connection at the moment of my tests or anything on port 58710. I repeated the test with and without the firewall with same results. I also had disactivated all other unused network interfaces to leave just one and disabled ipv6 at the same time. Nothing changed...
So i am still puzzled :-(


Quote:
Originally Posted by jrk View Post
Hmmm, localhost or 127.0.0.1 doesn't work?

1. You should be able to ping 127.0.0.1 - to rule out anything deeply weird.

That works I guess?

2. Can you ping the target IP from the source machine?

I believe the port for ReaStream is 58710.

3.Maybe try netstat to see if something's sitting on it?

Although that shouldn't be a problem.

thanks for the suggestions!
papagirafe is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2021, 02:07 PM   #4
jrk
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 1,556
Default

All I can say is Good Luck - I'm sure there's someone on here who can help.
__________________
it's meant to sound like that...
jrk is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2021, 04:39 PM   #5
papagirafe
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2020
Posts: 22
Default

Finally! JRK I found the culprit!

All my recent tests were done using one track sending sound or midi "externally" to a second track within the same reaper on the same machine because I did not have access to two computers (kids on-line school). I finally tested with 2 physical machines and it just works as expected.

This is a bit of a surprise since a lot of computer programs I have worked with in the past supported "external ip" loopback. I have some idea why this is a restriction (port is already occupied ?) but it's not such a problem after all....

Last edited by papagirafe; 02-23-2021 at 04:48 PM.
papagirafe is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2021, 05:57 PM   #6
jrk
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 1,556
Default

Glad you figured it out. I'll file this away in my mental crap hoard. I'm on win7 and ReaStreaming to the machines own address works just fine.
__________________
it's meant to sound like that...
jrk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.