Old 06-30-2019, 09:34 AM   #201
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quick update about the 'preview for attached project audio demos' feature:

I finally had some time to look into this and a first implementation is most likely already part of the next update (coming soon - still testing & fixing some things before it's ready for release)
__________________
ReaLauncher

Last edited by solger; 06-30-2019 at 10:08 AM.
solger is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2019, 10:15 AM   #202
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,086
Default

Quote:
Originally Posted by solger View Post
Quick update about the 'preview for attached project audio demos' feature:

I finally had some time to look into this and a first implementation is most likely already part of the next update (coming soon - still testing & fixing some things before it's ready for release)
<3 !

can't wait
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 04:58 AM   #203
Skorobagatko
Human being with feelings
 
Skorobagatko's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Ukraine, Kyiv
Posts: 86
Default

Is it possible to remove many projects at once by using "remove entry" function? (Recent Projects tab)
Skorobagatko is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 08:40 AM   #204
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by Skorobagatko View Post
Is it possible to remove many projects at once by using "remove entry" function? (Recent Projects tab)
With the next update (currently it's only one entry at a time)
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 10:30 AM   #205
Skorobagatko
Human being with feelings
 
Skorobagatko's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Ukraine, Kyiv
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by solger View Post
With the next update (currently it's only one entry at a time)
Got it, thanks for the great script!
Skorobagatko is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 07:47 AM   #206
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,604
Default

Hey Solger, not sure what you did, but I can now see the project templates on my Mac in ReaLaunch, thanks!
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 08:05 AM   #207
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

The next big ReaLauncher update with a couple of new things is finally here
Quote:
version 1.5
+ Added support for key inputs
+ Added preview option for attached audio demo files of projects and templates (requires js_ReaScriptAPI)
+ [Recent projects]: Multiple selected entries can now be removed at once (prior it was only one entry at a time)
+ [Project Lists]: Skip empty entries when reading .rpl files
+ [Backups] tab added for .rpp-bak files
+ [Options]: Added checkbox for 'Prompt to save on new project' (requires SWS Extensions)
+ [Help] tab added
+ macOS / Linux: fix for file paths containing empty spaces
+ General code optimization and bugfixing
Here's a little bit of info** about using the new Audio Preview function:
Quote:
- - - - - - -
Audio preview
- - - - - - -
Requires js_ReaScriptAPI installed

1) Place an audio file with identical name into the same folder as the project or template file
Supported file types: WAV, FLAC, MP3, OGG

Example:
testproject.RPP --> testproject.WAV

2) Turn the preview volume knob to adjust the preview volume (0 - 100 %)

3) Start & stop a preview of a selected entry:
- Via DOUBLE CLICK on the preview volume knob
- Or by using the corresponding key shortcut
** this info and other hints are now also available in the new [Help] tab.
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 08:06 AM   #208
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Hey Solger, not sure what you did, but I can now see the project templates on my Mac in ReaLaunch, thanks!
Hey,

yeah, I changed some things in the file reading code, in general. And fixed a 'path bug', as well
Quote:
+ macOS / Linux: fix for file paths containing empty spaces
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 08:17 AM   #209
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,604
Default

Quote:
Originally Posted by solger View Post
Hey,

yeah, I changed some things in the file reading code, in general. And fixed a 'path bug', as well
Ahh, that was it, amazing!
I remembered you couldn't reproduce the issue back then, so I thought a fix wouldn't be possible.
Thanks again!
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 10:46 AM   #210
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,604
Default

I think I found a bug:

when ReaLauncher is open and you click on "New project", nothing happens.
When you hit "n", though, a new project gets loaded.

Windows 10 x64 here.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 03:20 AM   #211
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,086
Default

hey
I'm getting error:
solger_ReaLauncher.lua:102: attempt to call a nil value
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 04:50 AM   #212
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
I think I found a bug:

when ReaLauncher is open and you click on "New project", nothing happens.
When you hit "n", though, a new project gets loaded.

Windows 10 x64 here.
Thanks for the info.

Bug confirmed. I renamed several functions and somehow overlooked to rename the one the New project button is calling, as well.


Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
hey
I'm getting error:
solger_ReaLauncher.lua:102: attempt to call a nil value
Hey,

Are there any more details shown in the error message? If so, can you please post the entire error message.
And after doing which steps, etc. does the error message appear exactly?
__________________
ReaLauncher

Last edited by solger; 08-02-2019 at 05:13 AM.
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 06:03 AM   #213
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,604
Default

You're welcome!
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 06:25 AM   #214
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,086
Default

Quote:
Originally Posted by solger View Post

Hey,

Are there any more details shown in the error message? If so, can you please post the entire error message.
And after doing which steps, etc. does the error message appear exactly?
hey I'm not doing much, just trying to Run realauncher from actions

Reflected is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 07:21 AM   #215
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
hey I'm not doing much, just trying to Run realauncher from actions
Ok. Line 102 is the first line for loading Lokasenna's GUI library for Lua.
So it looks like that you don't have Lokasenna's GUI library for Lua installed yet (via ReaPack).

More info in the 'Install instructions' in post #1.
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 08:17 AM   #216
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,086
Default

Quote:
Originally Posted by solger View Post
Ok. Line 102 is the first line for loading Lokasenna's GUI library for Lua.
So it looks like that you don't have Lokasenna's GUI library for Lua installed yet (via ReaPack).

More info in the 'Install instructions' in post #1.

already installed it.
i reinstalled it but I'm still getting this 102 error
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 08:27 AM   #217
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
already installed it.
i reinstalled it but I'm still getting this 102 error
Just in case, since there are two different things available in ReaPack (the library and the developer tools): is the correct one installed?
  • Lokasenna's GUI libary v2 for Lua <-- that's the one you need
  • Lokasenna's GUI libary v2 for Lua (developer tools)

And have you already tried if restarting Reaper makes any difference?

By the way: what Windows and Reaper version are you using in this case (and if it's the 32- or 64-bit one)?
__________________
ReaLauncher

Last edited by solger; 08-02-2019 at 08:33 AM.
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 08:50 AM   #218
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 5,923
Default

Thx for the update !


On windows, the script flashed come terminal windows at start:





I inspected the code but I didnt find from where it comes.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 08:52 AM   #219
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,604
Default

Same here, but I think that's a side effect of executing the command prompt.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:02 AM   #220
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by X-Raym View Post
...
On windows, the script flashed come terminal windows at start:
...
I inspected the code but I didnt find from where it comes.
Yeah, it's related to the io.popen function (used for reading the files from the directories) which uses the command prompt/terminal window.
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:10 AM   #221
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,604
Default

The only thing you could maybe do is hiding it with JS API.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:13 AM   #222
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
The only thing you could maybe do is hiding it with JS API.
Yeah, improving the file reading code (and hopefully getting rid of the flashing window) is on my todo-list. Unfortunately I haven't had time yet to dig deeper into the JS_API ...
But I'll add it as additional note to my list. Thanks.
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:24 AM   #223
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,604
Default

Have a look at this function:
https://www.extremraym.com/cloud/rea...ndow_SetZOrder

reaper.JS_Window_SetZOrder( windowHWND, ZOrder, insertAfterHWND )

For "ZOrder" I would try "BOTTOM". "insertAfterHWND" can be ignored for this case.

To get the hwnd, you can use this:
reaper.JS_Window_Find( title, exact )
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:27 AM   #224
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Have a look at this function:
https://www.extremraym.com/cloud/rea...ndow_SetZOrder

reaper.JS_Window_SetZOrder( windowHWND, ZOrder, insertAfterHWND )

For "ZOrder" I would try "BOTTOM". "insertAfterHWND" can be ignored for this case.

To get the hwnd, you can use this:
reaper.JS_Window_Find( title, exact )
Thanks. I'll check it out.
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 01:57 PM   #225
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 5,923
Default

io.open shouldnt use CMd. I have several file reading scripts and none of them shows terminal. Something can be optimized their.

Take a look at this page : https://www.tutorialspoint.com/lua/lua_file_io
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:58 PM   #226
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by X-Raym View Post
io.open shouldnt use CMd. I have several file reading scripts and none of them shows terminal. Something can be optimized their.

Take a look at this page : https://www.tutorialspoint.com/lua/lua_file_io
Thanks for the link.

Reading a file itself (as mentioned in your link) with io.open is working fine. In this case, I'm currently using io.popen (https://www.lua.org/manual/5.1/manual.html#pdf-io.popen) in combination with the 'dir' (Windows) and 'find' (macOS/Linux) command in order to get a list of all the files inside a given directory (that's what I found at the time when I started to implement the file reading code).

I just looked through the Reaper API and saw that there's reaper.EnumerateFiles (List the files in the "path" directory) and reaper.EnumerateSubdirectories (List the subdirectories in the "path" directory). So I'll check these out.
Or do you perhaps know any other methods or functions for retrieving a file list from a directory?
__________________
ReaLauncher

Last edited by solger; 08-02-2019 at 10:41 PM. Reason: typo
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 10:06 PM   #227
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,604
Default

You might want to check out "Quick add FX or track template".
It searches thru all plugins, track templates and FX chains:
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=220800
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 10:07 PM   #228
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
You might want to check out "Quick add FX or track template".
It searches thru all plugins, track templates and FX chains:
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=220800
Will take a look. Thanks.
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 12:53 AM   #229
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
already installed it.
i reinstalled it but I'm still getting this 102 error
Another thing which just came into mind:

If you haven't already, run the Script: Set Lokasenna_GUI v2 library path.lua Action (again) from the Action List in order to set the path to the library.


EDIT: I've just added this step also to the install instructions in post #1 - just in case it might get overlooked somehow (for whatever reason).
__________________
ReaLauncher

Last edited by solger; 08-03-2019 at 02:02 AM.
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 04:22 AM   #230
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 5,923
Default

Quote:
command in order to get a list of all the files inside a given directory

Yes use enumerate files function,


here a code snippet from one of my scripts:



Code:
function EnumerateFiles( folder )
  local files = {}
  local i = 1
  repeat
    files[i] = reaper.EnumerateFiles( folder, i )
    i = i + 1
  until not retval
  return files
end
Note: I tested to mode the script and this fix works. You have a GetFIles funciton, this is the one which need to replace.

Last edited by X-Raym; 08-03-2019 at 03:33 PM. Reason: Optimized snippet
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 10:30 AM   #231
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,086
Default

Quote:
Originally Posted by solger View Post
Just in case, since there are two different things available in ReaPack (the library and the developer tools): is the correct one installed?
  • Lokasenna's GUI libary v2 for Lua <-- that's the one you need
  • Lokasenna's GUI libary v2 for Lua (developer tools)

And have you already tried if restarting Reaper makes any difference?

By the way: what Windows and Reaper version are you using in this case (and if it's the 32- or 64-bit one)?

i tried both for devs and non.
restarting and everything
nothing help so far

using 64bit
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 03:24 PM   #232
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,086
Default

Quote:
Originally Posted by solger View Post
Another thing which just came into mind:

If you haven't already, run the Script: Set Lokasenna_GUI v2 library path.lua Action (again) from the Action List in order to set the path to the library.
.
oh...

i reinstalled it twice, but i didn't run the action lol

running it solves this problem. thanks solger!
loving your script!!
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2019, 09:07 AM   #233
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,604
Default

@Solger, I noticed that ReaLauncher closes just after a project has been loaded. How did you achieve that? Is there a way to get a project loading state from the API?
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2019, 12:09 PM   #234
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
oh...

i reinstalled it twice, but i didn't run the action lol

running it solves this problem. thanks solger!
loving your script!!
Thanks and great to hear that it's working now.
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2019, 12:13 PM   #235
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by X-Raym View Post
Yes use enumerate files function,
here a code snippet from one of my scripts:
...
Note: I tested to mode the script and this fix works. You have a GetFIles funciton, this is the one which need to replace.
Thanks for the snippet and info.
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2019, 12:15 PM   #236
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
@Solger, I noticed that ReaLauncher closes just after a project has been loaded. How did you achieve that? Is there a way to get a project loading state from the API?
I'm checking the state of the 'keep open' checkbox. If it's unchecked, gfx.quit() is called after the 'load project' action.

So basically these two lines are called back-to-back:
Code:
reaper.Main_openProject(name)
gfx.quit()
__________________
ReaLauncher

Last edited by solger; 08-04-2019 at 12:27 PM.
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2019, 10:50 PM   #237
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,086
Default

hey solger

I was thinking that maybe a small "play button" near every project name. so if the project has a preview, the button will be white and if not it will be gray, one click to play, one click to stop.

maybe something like this:
preview availiable = white play button
preview playing = green
no preview = gray

what do you think ?
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2019, 05:42 AM   #238
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,604
Default

Quote:
Originally Posted by solger View Post
I'm checking the state of the 'keep open' checkbox. If it's unchecked, gfx.quit() is called after the 'load project' action.

So basically these two lines are called back-to-back:
Code:
reaper.Main_openProject(name)
gfx.quit()
Thanks Solger! Ah so it’s basically Reaper itself that that executes the command after the project has been loaded.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2019, 09:47 AM   #239
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,658
Default

Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
hey solger

I was thinking that maybe a small "play button" near every project name. so if the project has a preview, the button will be white and if not it will be gray, one click to play, one click to stop.

maybe something like this:
preview availiable = white play button
preview playing = green
no preview = gray

what do you think ?
Added to the wish list

I'll have to take a closer look at what's doable and also feasible in terms of performance, but I think having an indicator in some form (showing if a preview file is available) is probably a useful addition.
For now, I'd stick with a single 'play button' though (instead of adding a button to each list entry) - less elements which need to be managed & drawn.
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 03:00 AM   #240
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,086
Default

thanks solger

this is so helpful!
Reflected is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.