Old 08-19-2013, 08:20 PM   #1
Argitoth
Human being with feelings
 
Argitoth's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 2,037
Default Crash with Project Bay (FIXED)



1. Create 25 tracks
2. Create a media item in track 1
3. Create a media item in track 25
4. Select all items in project bay
5. CRAASH!!!!!!!!!!

Windows 8 Pro 64-bit REAPER 4.402 64-bit

tracker: http://forum.cockos.com/project.php?issueid=4902
__________________
Soundemote - Home of the chaosfly and pretty oscilloscope.
MyReaperPlugin - Easy-to-use cross-platform C++ REAPER extension template

Last edited by Argitoth; 08-22-2013 at 12:09 AM.
Argitoth is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 10:22 PM   #2
Ollie
Super Moderator (no feelings)
 
Ollie's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: On or near a dike
Posts: 9,633
Default

Can't make it hang that way, sorry. What's the REAPER version? Operating system?

Does that also happen when you try that in a fresh "portable" style install or reset REAPER to factory defaults?
Ollie is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:26 PM   #3
Argitoth
Human being with feelings
 
Argitoth's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 2,037
Default

with a portable install I do not get a crash. I can also drag-and-drop files into REAPER arranger.

reinstalling on top of my old install, I still do get a crash. I actually cannot drag-and-drop in my install.
__________________
Soundemote - Home of the chaosfly and pretty oscilloscope.
MyReaperPlugin - Easy-to-use cross-platform C++ REAPER extension template
Argitoth is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:33 PM   #4
spk77
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2012
Location: Finland
Posts: 2,286
Default

Crashing here too.
WinXP32 SP3, REAPER 4.5rerc1
spk77 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:52 PM   #5
Ollie
Super Moderator (no feelings)
 
Ollie's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: On or near a dike
Posts: 9,633
Default

Quote:
Originally Posted by Argitoth View Post
with a portable install I do not get a crash. I can also drag-and-drop files into REAPER arranger.
That probably means the problem lies in your configuration files.

Quote:
Originally Posted by Argitoth View Post
reinstalling on top of my old install, I still do get a crash.
Reinstalling on top doesn't fix problems in configuration files since it's supposed to leave them alone.

Quote:
Originally Posted by Ollie View Post
What's the REAPER version? Operating system?
?
Ollie is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:12 AM   #6
spk77
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2012
Location: Finland
Posts: 2,286
Default

The distance between items/tracks seems to affect this:
- selecting items in track 1 and 13 doesn't crash
- selecting items in track 1 and 14 -> hangs/crashes

spk77 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:45 AM   #7
Argitoth
Human being with feelings
 
Argitoth's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 2,037
Default

Quote:
Originally Posted by Ollie View Post
What's the REAPER version? Operating system?
oops. yeah, i updated the first post. heheh. forgot to tell you.
__________________
Soundemote - Home of the chaosfly and pretty oscilloscope.
MyReaperPlugin - Easy-to-use cross-platform C++ REAPER extension template
Argitoth is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 01:16 AM   #8
spk77
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2012
Location: Finland
Posts: 2,286
Default

It seems like it hangs when "zoom/scroll to selected media items when mirroring selected" -option is selected in project bay and items/tracks don't "fit" on arrange view.
spk77 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 06:55 AM   #9
Ollie
Super Moderator (no feelings)
 
Ollie's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: On or near a dike
Posts: 9,633
Default

Quote:
Originally Posted by spk77 View Post
It seems like it hangs when "zoom/scroll to selected media items when mirroring selected" -option is selected in project bay and items/tracks don't "fit" on arrange view.
Thank you! That's the needed condition to trigger the freeze/hang, and the reason why a clean reaper.ini doesn't do that.
Ollie is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2013, 12:09 AM   #10
Argitoth
Human being with feelings
 
Argitoth's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 2,037
Default

tracker: http://forum.cockos.com/project.php?issueid=4902
__________________
Soundemote - Home of the chaosfly and pretty oscilloscope.
MyReaperPlugin - Easy-to-use cross-platform C++ REAPER extension template
Argitoth is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 01:00 AM   #11
Argitoth
Human being with feelings
 
Argitoth's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 2,037
Default

going to bump this...

are there any features in REAPER that are currently broken to the point that it causes a crash without fail?

It seems like this one has been forgotten, because it's not like REAPER to have broken features.
__________________
Soundemote - Home of the chaosfly and pretty oscilloscope.
MyReaperPlugin - Easy-to-use cross-platform C++ REAPER extension template
Argitoth is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 10:44 AM   #12
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,197
Default

Fixing, thanks.
schwa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.