Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > Dstruct's Casa De Nitpicks

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-23-2015, 08:14 AM   #1
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 12,145
Default Why can't I run MIDI Inline editor actions ? (FIXED)

edit: FIXED (v6.53+dev0330)

=== original post ===



Seems no matter what action I choose in the MIDI Inline Editor action section, 'Run' / 'Run/close" buttons are always grayed out.

Am I missing something or is there something broken ?

(at 0:15 I switch to the 'MIDI Editor' section just to show that running actions from there works fine)

Reaper 4.77 32bit, Win 8.1 SP1 64bit


edit:
Been trying again and now running MIDI Inline Editor actions works fine.
Hmm, maybe it was a temporal glitch or something I haven't figured out yet. Will report back if it happens again.


Last edited by nofish; 03-30-2022 at 02:58 PM.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2015, 07:47 PM   #2
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oblivion
Posts: 10,308
Default

i have that problem too. it's sporadic. maybe a bug, as i can't reproduce it consistently. i don't like to use inline in the first place though just because there is no "pass through" action and it interferes with all my shortcuts.
__________________
foxyyymusic
foxAsteria is online now   Reply With Quote
Old 10-19-2019, 01:17 PM   #3
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 2,645
Default

Yes same problem here.
__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
STASH Downloads https://stash.reaper.fm/u/ReaTrak
MusoBob is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2019, 05:26 AM   #4
TonE
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2009
Location: Reaper HAS send control via midi !!!
Posts: 4,033
Default

Maybe it has to have the focus.
TonE is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 01:22 AM   #5
dalim.biswas
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 39
Default BUG midi inline editor features

I dont think so bug its simple all midi editor features wont be working thats why greyed out>Inline editor all features working though here with breeze .Midi inline editor has still limited features like random midi split , harmony chords,transpose features, midi chord function all are missing .I want those function in inline editor.
dalim.biswas is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 09:04 AM   #6
Meo-Ada Mespotine
Human being with feelings
 
Meo-Ada Mespotine's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Leipzig
Posts: 6,660
Default

Does it happen, when the MIDI-editor is closed and not when a MIDI-editor is opened?
__________________
Use you/she/her.Ultraschall-Api Lua Api4Reaper - Donate, if you wish

On vacation for the time being...
Meo-Ada Mespotine is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2019, 05:26 AM   #7
Mixed Emotions
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2013
Location: Leicester, UK
Posts: 3
Default midi options in right click not active (greyed out)

Since updating reaper from 5 to 6 none of my midi options appear to be active they are all greyed out I've tried adjusting the options in the preferences & mouse modifiers/behaviours but still no joy could anyone help?

Last edited by Mixed Emotions; 12-27-2019 at 05:30 AM. Reason: want to add an attachment
Mixed Emotions is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2021, 11:54 AM   #8
benes
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 145
Default

I have the same problem. Actions in the inline editor are not working at all. Plus I can neither run actions for the media explorer and the Midi event list editor !... I have no idea what I have to do.

Last edited by benes; 04-28-2021 at 12:08 PM.
benes is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2022, 08:18 PM   #9
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 15,801
Default

In order to set the context for the action list, you should open the action list from the MIDI inline editor context (e.g. focus it then hit ?, at which point the actions window will be targeting that inline editor).
Justin is online now   Reply With Quote
Old 04-05-2022, 01:53 PM   #10
benes
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 145
Default

thanks !
benes is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.