Old 05-05-2015, 12:37 AM   #1
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default Script: HeDa Loudness Graph VIP

HeDa Loudness Graph 2.0
  • EBUR128 Loudness meters and timeline graphs for each track you want.
  • EBU mode compatible. Different scales. EBU+9, EBU+18 and customizable LUFS.
  • RMS, and Loudness Panning graphs.
  • Compare graph to reference graph. Useful to compare or match loudness after inserting plugins
  • Customizable Reference levels. -23 and -14 by default.
  • REAPER Integration: Insert Regions or markers when Loudness is over a specific reference level.
  • REAPER integration: View REAPER Regions areas in graph.
  • REAPER Integration: Dock and Link Graph zoom to REAPER timeline zoom

The graph is linked to the REAPER timeline, so it is easy to rewind and update the graph and re-analyze

Download and install it using HeDaScripts Manager
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations

Last edited by heda; 03-25-2017 at 05:17 PM.
heda is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2015, 02:30 AM   #2
spk77
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2012
Location: Finland
Posts: 2,286
Default

Looking very nice already!
spk77 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2015, 04:35 AM   #3
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 4,046
Default

This is really impressive. You just brought reascript to another level

Ok I have a suggestion related on how I like to use RMS visualization.
What I love is RMS over time type of graph. Just like in FabFilter pro-L or TB EBU loudness metter.
In post production, I have one of this on every group channel: voices, musics, ambiances... They are great, but they missed some basic customization (as.scroll speed, vertical scale and interface size).
You may have the core for a really powerful tool : multi tracks RMS over time visualization. (With each different choosen tracks sharing the same graph, but not the same curve).
RMS over time is also useful in music mastering !
I don't know if is possible, I don't know how close to your script it could be, but I wanted to share with you with idea... :P

Before that, I used a RMS graph js plugin that could be used direcly in mcp and tcp (it displays rms next to peak, using channel 3-4), but your script will be more useful, as I Like big visualization metters scripts.

Congrats again heda ! You're an inspiration for us all

Last edited by X-Raym; 05-05-2015 at 05:39 AM.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2015, 05:23 AM   #4
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 3,512
Default

This is really awesome, muchos gracias !
vanhaze is online now   Reply With Quote
Old 05-05-2015, 05:51 AM   #5
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

Thank you everybody
@X-Raym: Yes I want to do a loudness over time graph too, with one line for each track, with the color of the track for the lines too. It should be possible to hide/show specific tracks for the graph. But instead of a scrolling graph I have an idea of a fixed width of the script window to be the entire song length. So you will be updating the loudness of a part, while keeping all the rest of the graph intact. A button to clear all graph would be good too in case you change overall track volume. But that could be handy if you only change the volume of an item.
I will keep you all updated with the progress.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2015, 06:48 AM   #6
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 4,046
Default

Refreshing after play js a nice idea :-)
I don,t think it would be possible but if we can zoom on the graph it would be nice. Imagine you have a 2 hours movie to master and only a small screen to watch your graph... it wouldnt be easily readable if it last the whole project.
That's why a fixed time window may be required for certain cases, just as long projects, small screens and precise mixing.

Anyway, your tool is already a great one. A vertical scale zoom or the possibility to set our custom min, max, desired value and steps values, even it requires editing the script by the user would be perfect.

Can't wait to hear news about the developpement of this very promising project !
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2015, 06:50 AM   #7
n0ne
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 51
Default

that is really cool! What I dream future DAWs will look like seems to be getting closer Nice job!
n0ne is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2015, 08:04 AM   #8
FnA
Human being with feelings
 
FnA's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,592
Default

I think it will make me a better person. Looks pretty awesome.
FnA is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2015, 12:36 PM   #9
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

so... I haven't updated this script yet, why?

edit:There was a bug.. now it is corrected in 5pre31.. I can keep working on this script now...

Because I am having a crash and freeze in REAPER 5 using it and I suspect it is because some issue in REAPER again. So I will wait until this is resolved, but I haven't got any feedback from devs. I reported it in the REAPER 5 bugs thread here http://forum.cockos.com/showpost.php...&postcount=429 It doesn't happen in REAPER 4, but my script is in Lua.. so it needs to be in 5.

I use a plugin from TBProAudio to calculate the loudness, and then the scripting part is only to display the values. So I rely on those plugins, that are free. You can get the VST version here: dpMeter http://forum.cockos.com/showthread.php?t=159295

I explained the freeze and crash in that thread too. Could you confirm me this crash so it could get a bit more attention?


I tried also the JS version from this thread: http://forum.cockos.com/showthread.php?t=140881
and it also freezes when doing undo. Strange.. very strange.

I don't know what I do lately, no matter what I touch, I find bugs.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations

Last edited by heda; 05-19-2015 at 05:09 PM.
heda is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2015, 01:30 PM   #10
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 4,046
Default

@heda
Hmmm

just installed and make a ine minute action/redo test.

Tell me if I follow the protocol right. I didn't have problem, even the redo is working fine.
(Win 7 x64 Reaper x64 pre 32 SWS 2.7.1)
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2015, 02:58 PM   #11
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

X-Raym, Thank you for taking the time to test it
I can see it works well for you... I'm even more confused now. :/

could you try the JS version? And press play before undoing so the plugin starts calculating something even if it is all silent.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2015, 03:23 PM   #12
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 4,046
Default

@heda
Here it is
. I even do the redo this time.
Hope it helps !
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2015, 03:44 PM   #13
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

well at least I can see you had fun testing it
Thank you

I don't know what can it be... I'm trying with different undo settings now. Something is screwed in my REAPER then. Undo works perfectly until I add the dpmeter plugin. First undo works. Second undo freezes everything.
These are the only plugins I have found that export the loudness values to a parameter that can be read from the script. So... It's sad I can't make them work.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2015, 03:52 PM   #14
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 4,046
Default

@heda
You tracked bugs for too long. Now they are tracking YOU.

Here my config/preferences settings if you need to test.

Don't you have backround scripts running at reaper/project start up ? =/
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2015, 04:29 PM   #15
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

oh shit....
LOL
I have seen that I didn't update to 5pre32 and I was on 5pre30. I don't know why I was convinced I did install the 32 update, but not in the developing portable install...
anyway... the good news is that it seems it works well in 5pre32 !!!!!
I am mad... mad bug hunter... lol

Mad with myself because I didn't see the changelog in 5.31
v5.0pre31 - May 12 2015
+ Windows: fixed color picker potentially "shown" offscreen
# FX: fixed potential hang on undo [p=1520409]
# Routing window: improved dB value precision [p=1513927]

But at least I am happy now.. another bug hunted
Thank you for your support as always X-Raym
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations

Last edited by heda; 05-19-2015 at 05:07 PM.
heda is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 08:51 AM   #16
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

well... it is taking shape

+ added history loudness graph based on defined timeline selection range
+ click on graph to change play cursor position
+ ability to hide/show individual tracks in the graph (SHIFT+click)
+ toggle solo tracks dims not soloed tracks (CTRL+click)

still buggy but I can show this at least

__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 09:00 AM   #17
beingmf
Human being with feelings
 
beingmf's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Jazz City
Posts: 3,755
Default

Wow - this is looking super handy (and great)! Can't wait
__________________
Windows 7x64 SP1 | NVidia Quadro2000, 10.18.13.6191 | Marian Seraph AD2, 3.08
Experience the Blunzeworscht!
beingmf is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 09:16 AM   #18
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 4,046
Default

This is seriously huge man.
Very valuable for post production (mixing dialog against music and sound effect) type of work !
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2015, 08:06 AM   #19
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 3,512
Default

When When When ?? I want this !!
vanhaze is online now   Reply With Quote
Old 05-21-2015, 09:24 AM   #20
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

Thank you everybody. The code is still not working correctly. I am rewriting some things from scratch because I was having a lot of issues with the graph, with the zooming capability and rescanning of a zone. Hopefully I can fix all the issues soon. It is more complex than it seemed. But I have a new idea. Just stay tuned to this thread
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2015, 11:01 AM   #21
airon
Human being with feelings
 
airon's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: City
Posts: 9,650
Default

A highly interesting piece of work. Thanks for sharing it so early.

Suggestions? Probably more than you need right now.
__________________
Dialogue/FX Editor & Re-Recording Mixer
Using Latch Preview
"My ego comes pre-shrunk" - Randy Thom
airon is online now   Reply With Quote
Old 05-21-2015, 11:22 AM   #22
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 3,512
Default

Great !

Quote:
Originally Posted by heda View Post
Thank you everybody. The code is still not working correctly. I am rewriting some things from scratch because I was having a lot of issues with the graph, with the zooming capability and rescanning of a zone. Hopefully I can fix all the issues soon. It is more complex than it seemed. But I have a new idea. Just stay tuned to this thread
vanhaze is online now   Reply With Quote
Old 05-25-2015, 07:27 PM   #23
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

I am working hard on this one. Because I think it is going to be very useful. I need more time so I am not sleeping too much and I might have problems with other humans in my family but, hey... it is being worth it. The graph works correctly now, without the big bad glitches it had, and it has nice zooming and panning capabilities now and more.. read the changelog if interested

I've created an account on vid.me to upload small videos of the scripts, since this one makes more sense to have audio too and a Licecap GIF doesn't have audio. I'll try to improve quality of the video. I think the site has lowered the resolution or something but you can get the idea:
Here is a video: testing HeDa Loudness Meters v0.24 https://vid.me/0iNn



the Changelog so far:
---------------------------------------------------
v0.24 (2015-05-26)
+ Calculate IL of Time selection of selected track for analysis (right click on meter or on graph)
+ Esc key removes Time selection
# Better zooming to where mouse cursor is

v0.23 (2015-05-25)
+ drag on graph to define time selection
+ option to Automatic Reset and analisis of time selection
+ always display a second row of text with IL value meters
+ subliminal messages
# several bugs fixed

v0.22 (2015-05-23)
+ Button to add analysis plugin with the preset "Loudness" in selected track, and update list of meters
+ Remove track analysis (ALT + click on meter)
+ AutoScroll page option
+ 9 presets of tracks visibility in graph (click to load presets, right click to save)

v0.21 (2015-05-22)
+ Pan an zoom graph, middle mouse button drag to pan, mouse wheel to zoom horizontal, CTRL mousewheel to zoom vertical
+ Left mouse drag to select time
+ Clear graph and reset analysis buttons
+ Overs red indicator.
# several fixes in graph display

v0.2 (2015-05-21)
+ added history loudness graph
+ click on graph to change play cursor position
+ right click on graph to activate and cycle display values on mouse cursor
+ ability to hide/show individual tracks in the graph (SHIFT+click on meter)
+ toggle solo tracks dims not soloed tracks (CTRL+click on meter)

v0.1 (2015-05-05)
+ support Loudness ML, SL and IL meters
+ Gets meter color from Track color.
+ It is possible to select which tracks to be included.
+ Resizable, dockable, will remember dock position
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2015, 09:12 PM   #24
stereolost
Human being with feelings
 
stereolost's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Moscow, Russia
Posts: 205
Default

Just when after 4 years other DAWs began getting close to Reaper4, this Lua thing and you crazy-amazing people are gonna blow it all again. I don't know english well enough to describe how i feel about it.
stereolost is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2015, 03:26 AM   #25
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 4,046
Default

@heda
If there was a REAPER craziest script of all time award, you would have just earned it !
Your work is an inspiration for us all.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2015, 05:18 AM   #26
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: brighton, uk
Posts: 12,290
Default

This is AMAZING! how did I miss it before! doh!

Keep up the good work!
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is online now   Reply With Quote
Old 05-26-2015, 06:54 AM   #27
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

Thank you everyone.
Yes I think REAPER 5 scripting capabilities is going to be one of the major features and strengths.

I'm also excited with this script. It has convinced me to accept paypal donations, since some of you wrote me privately for a donation address. But I will announce it properly when it is ready. I am working on a web page where you will be able to find all my scripts and all updates so nobody will miss anything like in the forum
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2015, 09:16 AM   #28
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: brighton, uk
Posts: 12,290
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
Thank you everyone.
Yes I think REAPER 5 scripting capabilities is going to be one of the major features and strengths.

I'm also excited with this script. It has convinced me to accept paypal donations, since some of you wrote me privately for a donation address. But I will announce it properly when it is ready. I am working on a web page where you will be able to find all my scripts and all updates so nobody will miss anything like in the forum
I'll be donating for sure!
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is online now   Reply With Quote
Old 06-01-2015, 06:52 AM   #29
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

Quote:
Originally Posted by musicbynumbers View Post
I'll be donating for sure!
Thank you musicbynumbers
Now I have a small website for all the scripts and with the info on how you can donate here: http://reaper.hector-corcin.com/
To those who contribute, I am sending a pre-release version of this Loudness Meters & Graph script this week.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2015, 01:19 PM   #30
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default first pre-release released

First pre-release released!
I have renamed the script to HeDa Loudness Graph
instead of Meters

Please test and report any issues or suggestions.
There are still many things to do, but it is functional

Download here https://www.patreon.com/posts/2619155
Please READ THE HeDa_Loudness Graph - help.txt file included with the installation instructions.
There are some usage instructions too, but ask me any questions on how to use it if you have doubts.

Thank you!

Code:
v1.0pre11 (2015-06-05)
  + Dark, Medium, Light themes  
  # UI cosmetics
  # bugfix initial time range for graph

v1.0pre10 (2015-06-04)
  + MaxML and MaxSL, TP, LRA for time selection

v1.0pre9 (2015-06-02)
  + Options page
  + Help page 
  + Changelog page
  
v1.0pre8 (2015-06-01)
  + About page
  + Add more than one track at the same time
  
v1.0pre7 (2015-05-27)
  # works with updated dpMeter v1.1 with more parameters outputs
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2015, 04:32 PM   #31
Javi_Metal
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 18
Default

Pedazo de curro te has dado! This is a massive work!

Un montón de gracias! Thank you very much indeed HeDa!
Javi_Metal is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2015, 05:02 PM   #32
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

Quote:
Originally Posted by Javi_Metal View Post
Pedazo de curro te has dado! This is a massive work!

Un montón de gracias! Thank you very much indeed HeDa!
Gracias
Still a lot of work to do

the first things in the to do list:
* fix some bugs X-Raym is reporting me in the patreon post.
* better Options window
* Configurable suffix names and different width of meters.
* allow project tabs or close and load another project without closing the script.
* button to Hide / Show meters
* button to Hide / Show graph
* PRESETS of analysed tracks
* change up/down track selected automation lane in selected area of the graph
* Button to Zoom to entire project
* fix zooming before project start.
* Fix sometimes graph goes in reverse (still need to address when this happens)
* Hide time selection but maintain time selection in REAPER
* HTML help
* button icons
* fix code / performance things
* user suggestions...
* Grid lines in graph
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations

Last edited by heda; 06-07-2015 at 10:41 AM. Reason: FR by X-Raym: Grid lines in graph
heda is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2015, 08:39 AM   #33
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

v1.0pre12 (2015-06-07)
+ Hide/Show Meters button
# multiple tabs, switch project without crashing, reloads tracks and clears graph
# fix zoom to time selection if there is not one defined, graph going backwards fix
# some toolbar icons test
# try fix font issues for mac
# avoid middle mouse button scrolling before time 0
# fix hide track in graph buttons



download: https://www.patreon.com/posts/2534446

@X-Raym: if you can send me a screenshot of the pre12 with OSX to check for the font thing.. thanks!
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2015, 08:56 AM   #34
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: brighton, uk
Posts: 12,290
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
Thank you musicbynumbers
Now I have a small website for all the scripts and with the info on how you can donate here: http://reaper.hector-corcin.com/
To those who contribute, I am sending a pre-release version of this Loudness Meters & Graph script this week.
Hi Heda, I made a paypal donation today (didn't want to get involved in patreon yet as I've not got time today to sign up and read the details etc)

I'd be happy to partake in some testing if that's ok with you?
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is online now   Reply With Quote
Old 06-09-2015, 10:07 AM   #35
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

Quote:
Originally Posted by musicbynumbers View Post
Hi Heda, I made a paypal donation today (didn't want to get involved in patreon yet as I've not got time today to sign up and read the details etc)

I'd be happy to partake in some testing if that's ok with you?
I've just seen it. Thank you
Pre-releases are for those who pledge at patreon, so it is easier for me to put the pre-release there and you all get it from there. So I don't have to send individually the file to each one of you by email.
But don't worry. I didn't explain it well so I'm going to send the pre-release to your paypal e-mail.
Please test it and comment any suggestions or errors that you may see. Thanks!
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2015, 04:35 AM   #36
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

Quote:
Originally Posted by TonE View Post
What about following variation: One screen width for 1 minute of audio. If your song is 60 minutes, or 3 minutes, they would be still comparable, the longer song would have only more screens to look at. This would be my design choice. Squeezing everything into one screen, no matter how long, does not make much sense, if used as described above.

Thanks for your great work!
Yes. I like to zoom in and out with the mouse wheel as it is now, but certainly, using a fixed zoom could be an option too.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2015, 07:36 AM   #37
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 12,295
Default

Nice to see the ongoing development Heda...

It brings to mind something, if I recall it correctly, that one of the iZotope tools can do... I think it is the one called InSight.

Besides showing the Overs, [if I recall] it can be used to write Volume automation in real time that corrects those Overs. Now wouldn't that be kewl as can be for a script to do?

Of course I have no idea if such a function is even possible... so I'm just blabbing. And thought you'd like to know.

Thanks for all your great work.
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2015, 02:07 PM   #38
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

@hopi
Thanks for the suggestion
I don't know how that izotope works, but I have in the to do list post above, some manual correction thing for the selected automation lane. it would be like the actions to move up a bit or down a bit the automation lane in the time selected area creating 4 points. But it would be manual correction, you can just adjust, rewind, and see if the graph is ok as it is updated. for more automatic process, then it would be like adding a compressor I guess.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2015, 06:20 AM   #39
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: brighton, uk
Posts: 12,290
Default

I did get a chance to try this out yesterday quickly and it's pretty awesome so far!

Next week I have an advert coming in that will definitely make good use of this so I'll give you some feedback if anything comes up. (and also sort out the other patreon thing)

The only thing so far that I'd find useful (and this is perhaps just me) is if the names of the tracks the meters on the left are derived from could be optionally displayed vertically along side either the meters themselves or inside the meters so you can tell what's what at a glance.

It would be amazing if a pop up could also happen (displaying name) when you hover the mouse over the trace on the graph so as to quickly see what's what.

Just a thought though, it might not be that needed when I get use to it.
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is online now   Reply With Quote
Old 06-11-2015, 08:05 AM   #40
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,104
Default

@musicbynumbers Thank you

If you right click on the graph you cycle you get some label over the mouse with the name of the track, with a dot in the line and displays the value at that point. It is also necessary to activate this if you want to analyse a time selection.
Also the lines get the colours of the tracks so the colours also help to quickly see what is what.

It seems the colours are wrong on mac, but I cannot test and I don't know why. I'll have to investigate a bit that.


in pre13 there is going to be master track support and some other things
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.