Old 01-19-2016, 08:03 AM   #1
lowellben
Human being with feelings
 
lowellben's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Not Lowell
Posts: 2,608
Default Pretty sure this is a bug

Escape key does not close the media explorer window here (file-close does only).

Does anyone know a workaround? It's much easier to just hit ESC than to move the mouse and have to use menu commands.

Is this still broken for everyone else too?

http://forum.cockos.com/showthread.php?t=58087
__________________
47.8% of statistics are made up.
lowellben is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 08:25 AM   #2
Gerry P
Human being with feelings
 
Gerry P's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 1,324
Default

Quote:
Originally Posted by lowellben View Post
Is this still broken for everyone else too?
Does't work here as well... however, as there is a toggle command, assigning to a single key eg F1 will get you there.
__________________
The future ain't what it used to be. Yogi Berra
Gerry P is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 08:34 AM   #3
lowellben
Human being with feelings
 
lowellben's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Not Lowell
Posts: 2,608
Default

Quote:
Originally Posted by Gerry P View Post
Does't work here as well... however, as there is a toggle command, assigning to a single key eg F1 will get you there.
But you cannot assign ESC as toggle in this case correct? I'd have to settle for F1 or whatever. Yes?

Thanks for helping!
__________________
47.8% of statistics are made up.
lowellben is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 08:36 AM   #4
Gerry P
Human being with feelings
 
Gerry P's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 1,324
Default

Quote:
Originally Posted by lowellben View Post
But you cannot assign ESC as toggle in this case correct?
correct...
__________________
The future ain't what it used to be. Yogi Berra
Gerry P is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 08:40 AM   #5
lowellben
Human being with feelings
 
lowellben's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Not Lowell
Posts: 2,608
Default

Quote:
Originally Posted by Gerry P View Post
correct...
Gotcha. I wonder if it'll ever get fixed! I would assume it's one of the easier bugs to fix, compared to all else ! Yikes :0
__________________
47.8% of statistics are made up.
lowellben is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 10:03 AM   #6
Paul99
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2014
Location: Netherlands
Posts: 587
Default

That's weird, I am on Reaper v5.11 and Esc does close my Media Explorer?
Paul99 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 10:07 AM   #7
Jeffos
Mortal
 
Jeffos's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: France
Posts: 1,969
Default

Yes, the ESC can close the window, or not... It depends on the current focus ATM.
Fixing...
Jeffos is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 10:45 AM   #8
lowellben
Human being with feelings
 
lowellben's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Not Lowell
Posts: 2,608
Default

Quote:
Originally Posted by Jeffos View Post
Yes, the ESC can close the window, or not... It depends on the current focus ATM.
Fixing...
Odd. I had the window focused, but it never works. I clicked all over the screen, focus changing. No difference.

Just an fyi.
__________________
47.8% of statistics are made up.
lowellben is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 10:58 AM   #9
Dstruct
Human being with feelings
 
Dstruct's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Dresden, Germany
Posts: 11,998
Default

Quote:
Originally Posted by lowellben View Post
Odd. I had the window focused, but it never works. I clicked all over the screen, focus changing. No difference.

Just an fyi.
It's working when clicking the waveform display (or the transport buttons) before. Doesn't work when explorer content has focus.
Dstruct is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 12:41 PM   #10
Paul99
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2014
Location: Netherlands
Posts: 587
Default

Quote:
Originally Posted by Dstruct View Post
It's working when clicking the waveform display (or the transport buttons) before. Doesn't work when explorer content has focus.
Nope. It doesn't matter where I have the focus in the ME, Esc is working flawlessly with me here.....
Paul99 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 12:47 PM   #11
Dstruct
Human being with feelings
 
Dstruct's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Dresden, Germany
Posts: 11,998
Default

Quote:
Originally Posted by Paul99 View Post
Nope. It doesn't matter where I have the focus in the ME, Esc is working flawlessly with me here.....
I have it docked anyway so I don't need it really
Dstruct is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 12:53 PM   #12
lowellben
Human being with feelings
 
lowellben's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Not Lowell
Posts: 2,608
Default

Quote:
Originally Posted by Paul99 View Post
Nope. It doesn't matter where I have the focus in the ME, Esc is working flawlessly with me here.....
Only you?
__________________
47.8% of statistics are made up.
lowellben is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 01:14 PM   #13
Dstruct
Human being with feelings
 
Dstruct's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Dresden, Germany
Posts: 11,998
Default

http://forum.cockos.com/showthread.php?t=171628

Quote:
Originally Posted by musicbynumbers View Post
+ Media Explorer: make the ESC key always close the window [t=171615]
Dstruct is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 01:35 PM   #14
lowellben
Human being with feelings
 
lowellben's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Not Lowell
Posts: 2,608
Default

I LOVE REAPER
__________________
47.8% of statistics are made up.
lowellben is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 01:35 PM   #15
Paul99
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2014
Location: Netherlands
Posts: 587
Default

Note: I haven't docked the ME, maybe that is the difference?
Paul99 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 01:51 PM   #16
lowellben
Human being with feelings
 
lowellben's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Not Lowell
Posts: 2,608
Default

Quote:
Originally Posted by Dstruct View Post
Fixed 1000000% now, just tested it in RC WOOHOO!
__________________
47.8% of statistics are made up.
lowellben is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.