Old 01-23-2016, 04:41 PM   #1
Troy
Human being with feelings
 
Troy's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Western Hemisphere
Posts: 376
Default Action to navigate or select track beyond track 99

There are actions to select tracks 1-99 in the actions list. Is there a way to select tracks beyond 99? I'd like to be able to quickly navigate to certain tracks in sections of my large orchestration template.

If a script is needed, I sure would appreciate some help pointing me in the right direction.
Troy is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2016, 04:52 PM   #2
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,838
Default

If you have the SWS extension installed, you can do that with a Cycle Action running a ReaConsole command.

"S100" to add track 100 to the selection
"S101-103" to select only tracks 101, 102 and 103

You can also select tracks by name with "S name here".


Last edited by cfillion; 01-23-2016 at 04:59 PM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 01-23-2016, 05:10 PM   #3
Troy
Human being with feelings
 
Troy's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Western Hemisphere
Posts: 376
Default

Thanks cfillion, but that only toggles the track as selected, it doesn't navigate to it. I need to bring that track into focus.
Troy is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2016, 06:03 PM   #4
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,838
Default

Insert the REAPER action "Track: Vertical scroll selected tracks into view" at the end of your custom Cycle Action:

cfillion is online now   Reply With Quote
Old 01-23-2016, 06:40 PM   #5
Troy
Human being with feelings
 
Troy's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Western Hemisphere
Posts: 376
Default

That did it, Thanks. I added "Track: Unselect all tracks" as the first step and that makes it about perfect.
Troy is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2016, 06:41 PM   #6
Troy
Human being with feelings
 
Troy's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Western Hemisphere
Posts: 376
Default

Do you know if it's possible to select a track by name using the console?
Troy is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2016, 07:24 PM   #7
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,838
Default

Yes, you can select tracks by name with "S name here" (eg. "S violin one").

Last edited by cfillion; 01-23-2016 at 07:32 PM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 01-23-2016, 07:59 PM   #8
Troy
Human being with feelings
 
Troy's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Western Hemisphere
Posts: 376
Default

OMG, that's awesome. I have folder tracks for each orch section and now I have a toolbar with quick-jump icons for each section. With a 400+ track template this will save so much time.

Thanks again!
Troy is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 02:58 AM   #9
Bertrand H
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2018
Location: Belgium
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
If you have the SWS extension installed, you can do that with a Cycle Action running a ReaConsole command.

"S100" to add track 100 to the selection
"S101-103" to select only tracks 101, 102 and 103

You can also select tracks by name with "S name here".

Hi! I would like this "Cycle action" to focus the "select track" in the "mixer control panel" too.
Is it possible to add a command or action to do it?
Thanks
B
Bertrand H is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2018, 02:44 AM   #10
Bertrand H
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2018
Location: Belgium
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Bertrand H View Post
Hi! I would like this "Cycle action" to focus the "select track" in the "mixer control panel" too.
Is it possible to add a command or action to do it?
Thanks
B
Ok I made this this by adding a step action who close the MCP when it select the track in TCP, and the second step reopen MCP with track into focus.
Bertrand H is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.