Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Feature Requests

View Poll Results: Would you use this feature?
Yes, I would use it 70 77.78%
No, I would not use it 12 13.33%
Fish (I don't care) 8 8.89%
Voters: 90. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2016, 05:22 PM   #1
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 19,057
Default FX browser: plug-in icons

This has been discussed in the past, but here's a new FR:

>>> https://i.imgur.com/lpfSHUc.png

The displayed icons would be those for the (filtered) listed plug-ins.

The images would be generated by Reaper only when a plug-in is scanned (deeply), stored in AppData somewhere and could be subsequently edited by the user.

Oh, and you could drag the pic onto a TCP or track
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...

Last edited by DarkStar; 06-30-2016 at 10:24 AM.
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2016, 05:49 AM   #2
winbe
Human being with feelings
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,317
Default

oh I would love that...

I have been looking thru all the forum to find an answer... don't know how things could be done, even in Reascript it seems you can't..
__________________
Cedric Simon aka FrozenjaZz
Fresh beats - www.frozenjazz.com
winbe is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2016, 10:37 AM   #3
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 19,057
Default

Related: http://forum.cockos.com/showthread.php?t=95470
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2016, 01:22 PM   #4
4x4uk
Human being with feelings
 
4x4uk's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Newcastle UK
Posts: 474
Default

like the idea very much

my brain reacts faster to visual cues
4x4uk is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 11:22 PM   #5
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oblivion
Posts: 8,272
Default

I've actually assigned icons to all my main audio folders in Windows because it speeds up my folder diving immensely. Need this for choosing VSTs so bad...I find it so easy to forget what I'm doing when too much reading happens between the impulse and the goal.
__________________
Myyy Wyyyrd Musyyyck
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2017, 12:35 AM   #6
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,630
Default

Quote:
Originally Posted by 4x4uk View Post
like the idea very much

my brain reacts faster to visual cues

+1
fast and pratical!
__________________
FR: FX-Container --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
Reflected is online now   Reply With Quote
Old 09-27-2017, 12:26 PM   #7
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,630
Default

man I want this so badly...
__________________
FR: FX-Container --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
Reflected is online now   Reply With Quote
Old 10-05-2017, 11:21 AM   #8
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,630
Default

Check this out!!!
what Heda just did! haha

Go support/donate/advice and enjoy... lets help him to make this thing complete together.
.
even tho it's always best to have it by default, Heda did a workaround for this which work very good.

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=189424


__________________
FR: FX-Container --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
Reflected is online now   Reply With Quote
Old 12-11-2017, 07:14 AM   #9
winbe
Human being with feelings
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,317
Default

Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
Check this out!!!
what Heda just did! haha

Go support/donate/advice and enjoy... lets help him to make this thing complete together.
.
even tho it's always best to have it by default, Heda did a workaround for this which work very good.

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=189424


Wow, this is funny because you small animation here immediately grabbed my attention, it looks so nice... so I clicked, and realized I already tried Heda thing - and deleted it quite quickly, the looks of it was not good to my eyes - at all, if I remember well... The icons I see here, for the different categories, where made by you?

EDIT: I rechecked the original post, and it deals with "track templates"... nice but I just want to add an effect to an existing track...
__________________
Cedric Simon aka FrozenjaZz
Fresh beats - www.frozenjazz.com

Last edited by winbe; 12-11-2017 at 07:22 AM.
winbe is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2017, 12:40 PM   #10
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,630
Default

you can use it as "fx chains" and drag and drop to add more effects to a track.

but then again I would prefer COCKOS to make such a feature native and not an extension by users.
__________________
FR: FX-Container --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
Reflected is online now   Reply With Quote
Old 10-09-2018, 03:56 AM   #11
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,630
Default

Devs?
__________________
FR: FX-Container --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
Reflected is online now   Reply With Quote
Old 10-09-2018, 08:09 AM   #12
Ozman
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 666
Default

And also, like Studio One, allow one to capture screenshots of the VST window.
It can be added to the menu "+" drop down in the FX Window.

These can be shown in the FX list (like Studio One) and even a screen overlay as well, like FL Studio (beautiful).
- Pretty much making them available via API for LUA scripts as well.

For FX Chains and Track Templates they can do like Heda's script, use sidecar png's and Track icons.
Ozman is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2019, 01:06 PM   #13
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,630
Default

any news for this?

any new tool for this?
__________________
FR: FX-Container --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
Reflected is online now   Reply With Quote
Old 04-28-2019, 11:52 AM   #14
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,630
Default

any up?
__________________
FR: FX-Container --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
Reflected is online now   Reply With Quote
Old 04-28-2019, 02:19 PM   #15
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 24,457
Default

No news at all. Heda's script is the closest you can get for now.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2019, 06:29 AM   #16
RPnextGen
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 47
Default

Is this just the track base is working ? because I can't drag to item fx
RPnextGen is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 12:24 PM   #17
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 609
Default

HolyCrap this is AWESOME!!!!!!!!
__________________
Bart R.
BartR is online now   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 12:26 PM   #18
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 609
Default

Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
you can use it as "fx chains" and drag and drop to add more effects to a track.

but then again I would prefer COCKOS to make such a feature native and not an extension by users.
I do agree to make it as NATIVE
__________________
Bart R.
BartR is online now   Reply With Quote
Old 05-08-2020, 04:52 PM   #19
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,630
Default

Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
Check this out!!!
what Heda just did! haha

Go support/donate/advice and enjoy... lets help him to make this thing complete together.
.
even tho it's always best to have it by default, Heda did a workaround for this which work very good.

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=189424


Guys
I just wanted to share with you that Heda took his script to another level, now it can even save templates + thumnails in one click!


https://forum.cockos.com/showpost.ph...&postcount=243
__________________
FR: FX-Container --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
Reflected is online now   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 01:09 AM   #20
DJ Cro-G
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Location: Luxembourg
Posts: 5
Default 4 years in requesting...

Indeed it's a great idea and it would certainly bring the workflow to a superb easy and fun to use interface.
I always forget the plugins i downloaded in next two hours and never go back to them as they are only in text which disturbs me and my memory a lot.

I see it's been 4 years in requesting this without any real responses. Is there any possible way to actually pay the dev's to develop this in Reaper? All I really need it something like the picture below.


https://imgur.com/pfwJYRJ

I'm game.
Attached Images
File Type: jpg Reaper_view_idea2.jpg (61.7 KB, 610 views)

Last edited by DJ Cro-G; 05-09-2020 at 01:24 AM.
DJ Cro-G is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 07:10 AM   #21
puddi
Human being with feelings
 
puddi's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 375
Default

This feature looks pretty cool in Studio One but tbh I rarely (if ever) feel the need to browse around in the FX browser. I know what I want and search for it straight away. It's even faster with the Quick Adder 2 script.

Anything else would be a strong indication that I have too many plugins.
__________________
☐ Area Selection
puddi is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 03:18 PM   #22
pandabot
Human being with feelings
 
pandabot's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 343
Default

I don't like it, if they ever added this I'd hope there would be a way to turn it off
pandabot is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 03:26 PM   #23
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7,759
Default

Quote:
Originally Posted by pandabot View Post
I don't like it, if they ever added this I'd hope there would be a way to turn it off
Of course optional.
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2020, 11:36 AM   #24
wwjd
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 178
Default

another vote for this feature
wwjd is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2020, 01:14 AM   #25
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 609
Default

Quote:
Originally Posted by DJ Cro-G View Post
Indeed it's a great idea and it would certainly bring the workflow to a superb easy and fun to use interface.
I always forget the plugins i downloaded in next two hours and never go back to them as they are only in text which disturbs me and my memory a lot.

I see it's been 4 years in requesting this without any real responses. Is there any possible way to actually pay the dev's to develop this in Reaper? All I really need it something like the picture below.


https://imgur.com/pfwJYRJ

I'm game.
I would like to have it as well.
+1
__________________
Bart R.
BartR is online now   Reply With Quote
Old 08-14-2021, 12:45 AM   #26
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 609
Default

This topic seems dead.

Although I found a system to create visual toolbars for all plugins, it's quite laborious to propose to general usership ...
I would prefer, for itnernal/native plugins, a visual browser.

You cannot imagine how many time:
- I don't recall the name of that specific plugin
- I have not clues where it was
- Discovering "THATA" plugin you wanted to use but you didn't find when you were mixing, and when everything is finished and even published: ZAC ... it's appearing there under any name except all the ones I had in my mind
etc etc etc

i'm quite sure Im' not the only one to hae this issue.

Being now in 2021 and having proven that visual language is way more effective than written klunky stuff, it would eb very nice to think about.


For external plugins:
I know it's not even foreseen by the VST* standard, so the only one solution is manually to create visual toolbars. At least Reaper enables this.
__________________
Bart R.
BartR is online now   Reply With Quote
Old 08-14-2021, 08:05 PM   #27
Rodulf
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 100
Default

Quote:
Originally Posted by BartR View Post
This topic seems dead.

Although I found a system to create visual toolbars for all plugins, it's quite laborious to propose to general usership ...
I would prefer, for itnernal/native plugins, a visual browser.

You cannot imagine how many time:
- I don't recall the name of that specific plugin
- I have not clues where it was
- Discovering "THATA" plugin you wanted to use but you didn't find when you were mixing, and when everything is finished and even published: ZAC ... it's appearing there under any name except all the ones I had in my mind
etc etc etc

i'm quite sure Im' not the only one to hae this issue.

Being now in 2021 and having proven that visual language is way more effective than written klunky stuff, it would eb very nice to think about.


For external plugins:
I know it's not even foreseen by the VST* standard, so the only one solution is manually to create visual toolbars. At least Reaper enables this.
Help a bro out...how do you create visual toolbars?
Rodulf is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2021, 01:07 AM   #28
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Krefeld, Germany
Posts: 11,001
Default

For max effectivity. I'd like icons that show how they sound.
-Michael

Last edited by mschnell; 08-15-2021 at 02:46 PM.
mschnell is online now   Reply With Quote
Old 08-15-2021, 06:06 AM   #29
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 609
Default

Quote:
Originally Posted by Rodulf View Post
Help a bro out...how do you create visual toolbars?
A tutorial is in progress. I just finished 3 of them for me, in order to analyse and simplify as much as possible the operations

if ever they will implement this myrequest: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=256467 it will be much quicker and much less prone to errors.
__________________
Bart R.

Last edited by BartR; 08-15-2021 at 06:12 AM.
BartR is online now   Reply With Quote
Old 08-20-2021, 06:12 AM   #30
Vagalume
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 509
Default

Sorry won't happen too pretty for Reaper.
Vagalume is online now   Reply With Quote
Old 08-21-2021, 10:40 AM   #31
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,630
Default

Quote:
Originally Posted by Vagalume View Post
Sorry won't happen too pretty for Reaper.
LOL...
__________________
FR: FX-Container --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
Reflected is online now   Reply With Quote
Old 08-21-2021, 10:58 AM   #32
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 609
Default

Quote:
Originally Posted by Vagalume View Post
Sorry won't happen too pretty for Reaper.
I wouldn't be so sure if I was in our choose ...

My visual Toolbar for Guitar/Bass amps ...



@Reflected ... are you in "LOL" mood again? :-p
__________________
Bart R.
BartR is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.