Old 04-22-2016, 08:06 AM   #1
mustgroove
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 380
Default Envelope lane resizing bug

This bug is occurring for me a lot lately - I like having certain envelope lanes visible in the TCP, and I typically shrink those lanes down so they're super small while I'm working, and then I'll resize them bigger when I need to do edits... the bug is:

1) click+drag to expand the size of the envelope lane
2) edit the envelope
3) hit command+z to undo a change
4) the change is undone, and the envelope lane size also returns to its previous size

The expected behaviour is that only the change to the envelope would be undone with command+z - the resizing of the automation lane should be its own, separate undo step...

This is in 5.18 (64bit, Mac) but it's been happening for a while.

Licecap:

mustgroove is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2016, 10:04 AM   #2
Dstruct
Human being with feelings
 
Dstruct's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Dresden, Germany
Posts: 12,110
Default

Can't reproduce here (5.18 x64, Win8.1).
Dstruct is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2016, 03:46 PM   #3
earhax
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 40
Default

I have reproduced this. It happens when editing a parameter for a track insert FX.

When I expand the track height, regardless of what change I make after, whether to the envelope, or selecting some other track, or make several other changes, if I continue to click undo back to the undo history item before I resized the envelope lane, the height will drop back to the size it was before I resized it - despite the envelope lane height not being an undo history item. And if I redo, the lane height stays at it's original height instead of the resized height.
earhax is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 09:11 AM   #4
mustgroove
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 380
Default

earhax - are you on Mac or Win?
mustgroove is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 10:22 AM   #5
Dstruct
Human being with feelings
 
Dstruct's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Dresden, Germany
Posts: 12,110
Default

Here (5.18 x64, Win8.1) I see only one issue:

-> insert plugin
-> add control of it to envelope
-> resize envelope
-> edit envelope points

-> Undo

Result: Ok (no height changes)

-> Undo all steps
-> Redo all steps

Result: user Envelope height not restored (reset to default height).



For internal envelopes ("Volume" for example) it is working fine.
Dstruct is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2016, 02:07 PM   #6
mustgroove
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 380
Default

Just wanted to bump this one... it's still present in v5.211, hugely inconvenient
mustgroove is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2016, 12:17 PM   #7
mustgroove
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 380
Default

Testing this further - the bug seems to be restricted to Send Volume and Send Pan automation lanes... Volume automation lanes don't seem to be affected.
mustgroove is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2016, 02:49 PM   #8
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 10,465
Default

Duplicated, will look at fixing in a future version.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2016, 03:05 PM   #9
mustgroove
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 380
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Duplicated, will look at fixing in a future version.
Thanks Justin!
mustgroove is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.