Old 07-29-2016, 08:12 AM   #1
strachupl
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 169
Default [5.23pre5] Snap item bug epilepsy


items are dancing...
strachupl is online now   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 11:51 AM   #2
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 3,809
Default

Sorry i can't help you but i just wanted to say that's exactly a longtime standing issue for me also,which drives me nuts for ages.
I am also on version 5.23pre5 (osx) but the issue for me goes way way back.
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 11:58 AM   #3
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 15,964
Default

Keep it in the pre release section, chaps, where it belongs.
__________________
UK and USA: Our leaders MAY be buffoons but they are still dangerous buffoons.
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 01:16 PM   #4
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: brighton, uk
Posts: 12,409
Default

That not only affects me every so often but it's one I get a few phone calls a year about from confused new reaper guys

Be great to get this sorted
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 01:40 PM   #5
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 3,809
Default

Quote:
Originally Posted by ivansc View Post
Keep it in the pre release section, chaps, where it belongs.
Didn't you read my post ?!

LONGSTANDING issue.
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 02:25 PM   #6
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 16,711
Default

Isn't that the classic "snap dance" (2016 mix)?

http://forum.cockos.com/showthread.php?p=343380
__________________
DarkStar ... interesting, if true. Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 02:27 PM   #7
Victor_M
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 83
Default

Very interesting. I have the same issue... (
Victor_M is online now   Reply With Quote
Old 07-30-2016, 05:25 AM   #8
strachupl
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 169
Default

Quote:
Originally Posted by vanhaze View Post
Didn't you read my post ?!

LONGSTANDING issue.
It is true, sorry i didnt mention this. I just typed version that I was using when showing this bug but it was way before also.
strachupl is online now   Reply With Quote
Old 07-31-2016, 06:32 AM   #9
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,362
Default

Thanks for the report. If somebody would post a simple .RPP that demonstrates the problem, along with their reaper.ini (so we can be sure to test the right combination of user settings) that would be great.

[edit] never mind, it's easy to reproduce with "snap both start/end" enabled.

Last edited by schwa; 07-31-2016 at 07:42 AM.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2016, 11:57 AM   #10
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 3,809
Default

Dear Schwa,

I am very to see that you are looking into it and that you can reproduce the issue.

Thanks !
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2016, 04:46 PM   #11
strachupl
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 169
Default

5.23pre8





These pixels settings may be making problems. I will work on some projects and try to experiment with several settings and let you know where bugs are.
Attached Files
File Type: rpp asfasfasf_1.RPP (74.7 KB, 38 views)

Last edited by strachupl; 08-03-2016 at 04:53 PM.
strachupl is online now   Reply With Quote
Old 08-03-2016, 11:31 PM   #12
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 15,964
Default

Quote:
Originally Posted by vanhaze View Post
Didn't you read my post ?!

LONGSTANDING issue.
Sorry - missed that bit.
__________________
UK and USA: Our leaders MAY be buffoons but they are still dangerous buffoons.
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2016, 05:26 PM   #13
strachupl
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 169
Default

In 5.23 rc2
ITEMS ARE NOT DANCING ANYMORE.
I tested multiple grid settings in multiple cases
Thank you very much for fixing this.

To not making new thread:

on these settings


When I extend or shorten my item.
Place cursor on right side of item and drag to grid.
Then when I place the cursor on left side and drag,
I can't get back to grid on left edge of item,
it will only snap to relative position.
Only way to make items left edge back to grid is to resize back it.
I think it should snap
to both grid and relative position on these settings.
Hope gif will show it more precisely.
strachupl is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.