Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2016, 02:20 PM   #1
drowo
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Location: Germany
Posts: 15
Default Notation editor empty after switching back to reaper (FIXED)

In my usual workflow midi files are generated by musescore and imported to reaper. For several reasons I have to keep my midi files in the *.mid files instead of in the reaper rpp file.

I have the following repeatable behavior:
1) open a project containing midi tracks
2) open the midi editor an switch to notation view
Result A: nice system of staves as expected

3) switch the fokus to another window, e.g. the windows explorer and back to reaper
4) open notation editor again.
Result B: an empty page, no staves, no notes
Expected behavior: Same as Result A

This does not happen if midi is kept within the rpp file. Please find two example projects attached in a zip archive.

There are two project files in the zip:
1) ReaperTest_midi_in_external_mid_files.rpp <<== the reported error
2) ReaperTest_midi_in_rpp_file.rpp <<== no error here

The mid files which have been imported are located in the Midi subfolder. I also included the musescore file which generated the mid files, just in case it makes any difference.
Attached Files
File Type: zip ReaperTest.zip (10.9 KB, 26 views)
drowo is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2016, 02:55 PM   #2
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,363
Default

Confirmed, if Preferences/Media/Set media items offline when application is not active is also enabled. In fact there is another bug that appears in this scenario, where the tracks disappear from the MIDI track list. Fixing both, thanks for the report.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2016, 03:02 AM   #3
lolilol1975
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,193
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
Confirmed, if Preferences/Media/Set media items offline when application is not active is also enabled. In fact there is another bug that appears in this scenario, where the tracks disappear from the MIDI track list. Fixing both, thanks for the report.
35 mn after the bug report. Talk about bug smashing !

you guys fucking rock !
lolilol1975 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.