Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-14-2016, 09:41 AM   #1
James blood
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2009
Location: Austria
Posts: 6
Default 5.26 - MIDI import of multitrack MIDI file: First track missing (FIXED)

Hi,
When importing a multitrack-MIDI-file, the first track is missing.

Up until 5.25 it used to work.
Attached Images
File Type: png 5_26.png (4.8 KB, 28 views)
File Type: png 5_25.png (4.8 KB, 26 views)
Attached Files
File Type: mid Song 07 Riffs.mid (24.0 KB, 31 views)

Last edited by James blood; 10-14-2016 at 10:18 AM.
James blood is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2016, 10:05 AM   #2
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 16,712
Default

Hello James blood and welcome to posting in these forums. You'll find many helpful people here and a lot of useful information.

Can you attach the ZIPped MIDI file so that we can have a look and see what's (not) happening?
__________________
DarkStar ... interesting, if true. Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2016, 10:11 AM   #3
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,363
Default

Yes, please post the .mid file so we can have a look.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2016, 10:19 AM   #4
James blood
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2009
Location: Austria
Posts: 6
Default

Ok, I attached the midi file in question.
Thank you so much about for your support!
James blood is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2016, 10:20 AM   #5
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,363
Default

I don't see a file?

[edit] sorry, I see you edited the first post.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2016, 10:21 AM   #6
James blood
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2009
Location: Austria
Posts: 6
Default

I attached it to the opening post, so everything is in one place
James blood is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2016, 10:28 AM   #7
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,363
Default

What program created or exported this .mid file? It is technically not correctly formed; it is a type 1 file with no tempo track. It is basically an accident that previous versions of REAPER imported the first track correctly. Having said that, we can probably officially add support for files like this.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2016, 10:29 AM   #8
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 16,712
Default

Confirmed. Here are the tracks in XT2 and Reaper.

>>> https://i.imgur.com/c41lHET.png

The missing track has notes on MIDI channel 16.
__________________
DarkStar ... interesting, if true. Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2016, 10:58 AM   #9
James blood
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2009
Location: Austria
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
What program created or exported this .mid file? It is technically not correctly formed; it is a type 1 file with no tempo track. It is basically an accident that previous versions of REAPER imported the first track correctly. Having said that, we can probably officially add support for files like this.
I asked the bandmember who made the file, it was exported from Guitar Pro 5.

When I export it with Tuxguitar it works in reaper 5.26.
James blood is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2016, 11:01 AM   #10
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,363
Default

OK, thanks. I don't think it will be difficult for us to (re-)support importing files like this.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2016, 11:08 AM   #11
James blood
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2009
Location: Austria
Posts: 6
Default

Thank you so much.
In the mean time I can import the file to Tuxguitar and Export again, after that I can import it to reaper perfectly.
James blood is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2016, 05:49 AM   #12
James blood
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2009
Location: Austria
Posts: 6
Default

It works now in 5.27.
Thank you very much!
James blood is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.