Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-14-2017, 09:12 AM   #1
Gianfini
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 504
Default Multichannel Send - recipient channels not refreshed (FIXED)

When you make a new send and choose multichannel send, the recipient channels don't get updated and remain stereo. You have to close and re-open the send panel to get them updated

II Bug: the recipient track channels don't get Augmented to the sent channel. Recipient track remains with two channels even if you send 8 channels to it (unlike stereo send that gives you the opportunity to add channels to recipient track while creating the send)



g
Gianfini is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2017, 10:40 AM   #2
olilarkin
Human being with feelings
 
olilarkin's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Huddersfield, UK
Posts: 1,029
Default

this has existed for a very long time, would be nice if it could be fixed!
__________________
VirtualCZ | pMix | Endless Series | WDL-OL | Linkedin | Facebook
Available for Audio Dev tuition via Skype (IPlug/JUCE/C++)
olilarkin is online now   Reply With Quote
Old 09-18-2017, 05:20 AM   #3
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 10,519
Default

Thanks, fixing!
Justin is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2017, 02:20 AM   #4
olilarkin
Human being with feelings
 
olilarkin's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Huddersfield, UK
Posts: 1,029
Default

thanks for looking at this but it's still not fixed in 5.51 :-(

there are 2 issues I think - multichannel sends and multichannel hardware outputs see this gif..



some progress seems to have been made on multichannel hardware outputs, but when I try and send 8 channels it connects 6
__________________
VirtualCZ | pMix | Endless Series | WDL-OL | Linkedin | Facebook
Available for Audio Dev tuition via Skype (IPlug/JUCE/C++)
olilarkin is online now   Reply With Quote
Old 10-02-2017, 12:12 AM   #5
Gianfini
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 504
Default

Confirmed. It works when adding send through the small send window (the window that appears dragging from send/receive of the sending track to the receiving track)

Still doesn't work when adding send from the routing window (the one that has Hardware send as well as receives in it)

g
Gianfini is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2017, 05:07 AM   #6
olilarkin
Human being with feelings
 
olilarkin's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Huddersfield, UK
Posts: 1,029
Default

nearly there in 5.52!

sends are working but hardware outputs still have the issue shown in my gif
__________________
VirtualCZ | pMix | Endless Series | WDL-OL | Linkedin | Facebook
Available for Audio Dev tuition via Skype (IPlug/JUCE/C++)
olilarkin is online now   Reply With Quote
Old 10-06-2017, 06:10 AM   #7
olilarkin
Human being with feelings
 
olilarkin's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Huddersfield, UK
Posts: 1,029
Default

hang's head in shame... that was a PEBCAK. glad this is finally fixed!
__________________
VirtualCZ | pMix | Endless Series | WDL-OL | Linkedin | Facebook
Available for Audio Dev tuition via Skype (IPlug/JUCE/C++)
olilarkin is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.