Old 10-14-2017, 06:06 AM   #1
Warrior
Human being with feelings
 
Warrior's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Southeast Michigan
Posts: 221
Default Routing Issue - Need Help Please

Whenever I open a session my master output is also being routed to an input and I don't know why.

Even my Templates (which were not doing this before) are doing it.

Any ideas?

This is creating a loop so when I record arm a track (which is using SPDIF as input fro my Axe-FX) I get a feedback loop.
__________________
Reaper 5.4/64 - Focusrite "Saffire Pro 24 DSP"-Mac Mini 2.3Ghz i7, 16GB RAM 256GB SSD (OS,apps) & 1TB HDD (data), OS X 10.10.5 - Macbook Pro 2.2Ghz i7, 4 GB RAM, 256GB SSD (OS,apps) OS X 10.10.5 - Presonus Faderport
Warrior is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2017, 10:06 AM   #2
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,861
Default

If you're using the Focusrite in your signature: do you perhaps have a loopback set up in the Focusrite Mix Control Software?
solger is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2017, 11:28 AM   #3
Warrior
Human being with feelings
 
Warrior's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Southeast Michigan
Posts: 221
Default

Quote:
Originally Posted by solger View Post
If you're using the Focusrite in your signature: do you perhaps have a loopback set up in the Focusrite Mix Control Software?
Not that I'm aware of. When I open MixControl and go to Loopback, it's set to "Off".
__________________
Reaper 5.4/64 - Focusrite "Saffire Pro 24 DSP"-Mac Mini 2.3Ghz i7, 16GB RAM 256GB SSD (OS,apps) & 1TB HDD (data), OS X 10.10.5 - Macbook Pro 2.2Ghz i7, 4 GB RAM, 256GB SSD (OS,apps) OS X 10.10.5 - Presonus Faderport
Warrior is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2017, 11:56 AM   #4
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,861
Default

Quote:
Originally Posted by Warrior View Post
Not that I'm aware of. When I open MixControl and go to Loopback, it's set to "Off".
OK, can you maybe save a little example .RPP project file with this problem and attach it to a post?
solger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.