Old 10-31-2017, 02:24 PM   #1
CyborgNYC
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1
Default Pitch/tempo change after rendering

I recorded 4-tracks of audio (mic and guitar) added a few simple (Reaper-native) plug-ins (Amp Modeler and EQ) and after rendering the pitch is up by two keys (vocals sound like chipmunks) and it's faster.

I'll include links to my project settings and render settings. I'm kind of new to Reaper (moving away from PT) and think maybe has something to do with sampling rates? I tried to make sure they're the same.

Any help much appreciated.

tl;dr - Rendering a mix speeds it up and changes pitch.
Attached Images
File Type: png project_settings.png (29.4 KB, 28 views)
File Type: png render_settings.png (39.9 KB, 27 views)
CyborgNYC is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 07:20 AM   #2
LugNut
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2013
Location: So Florida
Posts: 619
Default

Hi,
Sounds like sampling rate mismatch.

Sorry I missed u saying that.
I looked at your settings...all looked fine,cept the low setting for render resampling.
But I'm stumped.
LugNut is online now   Reply With Quote
Old 11-04-2017, 05:41 AM   #3
dfackler
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2007
Location: Portage Lakes OH, planet Thulcandra
Posts: 196
Default

Hi--

How much of a pitch change is it? if it's very close to 1/2 step(E to F, for example) then you have a mismatch of 44.1k<-->48k samples.

Also verify that the Rate slider under the main window is centered and reads 1.0. This bit me once, causing much distress.

d
dfackler is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.