Old 02-21-2018, 03:32 PM   #1
mavericksound
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2017
Location: Orlando, Florida
Posts: 54
Default Meta-Event on Exploded Audio File?

Hi All... can anyone help me with this? I did a 9 channel surround mix and it rendered as 1 multi-channel file as it does normally. Then I exploded the file into individual mono channels. In the past on this same kind of explode I get files that are named consecutively Channel 1 - Channel 9.

This time, I've been getting the 1st channel that is labeled as (meta-event), and then Channel 1 - 8... instead of 1 - 9.

What does all this mean? Does everything shift down, or is the Meta-event actually my channel 9? Is this something that has changed somehow in a recent software update?
mavericksound is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 08:42 AM   #2
mavericksound
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2017
Location: Orlando, Florida
Posts: 54
Default

Does anybody know what a Meta Event on an exploded track would be?
mavericksound is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 08:46 AM   #3
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,162
Default

Hm, might be (curiously) related to exploding/importing MIDI type 0 files, which was fixed recently...
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 08:51 AM   #4
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 17,545
Default

[v5.75] The problem shows up with an ordinary stereo track too

__________________
DarkStar ... interesting, if true. Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 09:23 AM   #5
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,162
Default

Probably just a track/item naming thing that slipped through schwa's fingers.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 03:10 PM   #6
mavericksound
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2017
Location: Orlando, Florida
Posts: 54
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
Probably just a track/item naming thing that slipped through schwa's fingers.
Ah, that could be something that changed somehow in one of the latest updates. A few weeks ago it didn't do this. I thought it might be me just missing something on the render page.

Maybe I'll go back to a previous version and test and see when it changed.
mavericksound is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 03:24 PM   #7
mavericksound
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2017
Location: Orlando, Florida
Posts: 54
Default

OK this is correct:

Version reaper570_x86_64 does it correctly

Version reaper576_x86_64 does not, and moves all of the channels down one. Meta Event should be channel 1 and go from there.
Attached Files
File Type: pdf Exploded Files.pdf (109.3 KB, 11 views)
mavericksound is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2018, 03:10 PM   #8
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,700
Default

Fixing, thanks for the report. The bug is just the naming of the exploded media items/tracks, the actual content is rendered correctly.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2018, 02:27 PM   #9
mavericksound
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2017
Location: Orlando, Florida
Posts: 54
Default

This was back to working correctly in 5.77. Thank You!!!
mavericksound is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2018, 01:39 PM   #10
mavericksound
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2017
Location: Orlando, Florida
Posts: 54
Default

Oops, I spoke too soon. It happened to me again today on v5.77 as well.
mavericksound is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2018, 02:27 PM   #11
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,162
Default

Doesn't seem to happen over here any longer.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2018, 07:55 AM   #12
mavericksound
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2017
Location: Orlando, Florida
Posts: 54
Default

Weird... it stopped doing it for awhile and now it's back. Screen shot below.
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2018-03-16 at 10.52.24 AM.png (39.4 KB, 14 views)
mavericksound is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2018, 08:13 AM   #13
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,162
Default

Try the latest prerelease, looks like there were some leftovers from the bugfix (tracks renaming was fixed, but item renaming wasn't).
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.