Old 04-18-2018, 05:22 PM   #1
GMDuss
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2010
Location: Rhode Island
Posts: 82
Default New issue with glueing items (FIXED)

In the new 5.79 update, each time I glue an item I get a microscopic "empty item" at the end of the new glued item. Before I call this a "bug report," anybody out there seeing this?
G
GMDuss is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2018, 05:29 PM   #2
Judders
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 6,270
Default

Yep, me too.

Anything to do with the sample rounding new feature?
Judders is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2018, 05:55 PM   #3
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,819
Default

Judders!! happened to listen your soundcloud! lovely songs! Rose! What ! great! congratulations!
deeb is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2018, 06:07 PM   #4
Judders
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 6,270
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
Judders!! happened to listen your soundcloud! lovely songs! Rose! What ! great! congratulations!
Well, actually Rose isn't mine, it's a song by Joe Villano that I shared on my soundcloud feed.

I don't do lovely songs, I do nasty ones

If you go to the "tracks" tab you will get my music.
Judders is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2018, 06:11 PM   #5
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,819
Default

hehei wasn't sure! but your music is really well worked too! rose is reallly interesting tho, it has something very special. i thought it was your's! which is a good thing! because you explore very well the sound too. Keeep them up! ; )
deeb is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2018, 07:46 PM   #6
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,006
Default

Quote:
Originally Posted by GMDuss View Post
In the new 5.79 update, each time I glue an item I get a microscopic "empty item" at the end of the new glued item. Before I call this a "bug report," anybody out there seeing this?
G
what are you gluing? file type? effects on the items?

Which glue action?
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2018, 10:59 PM   #7
GMDuss
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2010
Location: Rhode Island
Posts: 82
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
what are you gluing? file type? effects on the items?

Which glue action?
Any glue action. No FX. I did try both audio and midi items, anywhere on the timeline. The audio files are wav, 24bit 48k.
GMDuss is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 01:46 AM   #8
Judders
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 6,270
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
what are you gluing? file type? effects on the items?

Which glue action?
Mine test was audio, no take fx. Had to go max zoom to spot it.
Judders is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 05:50 AM   #9
richie43
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2009
Location: Minnesota
Posts: 8,541
Default

I just tested a few different glue options and all worked as expected.... no tiny items.
__________________
http://soundyaudio.com/ The Sounds of the Hear and Now
richie43 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 05:54 AM   #10
amagalma
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,258
Default

I was about to post this bug too!
amagalma is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 06:14 AM   #11
Judders
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 6,270
Default

Quote:
Originally Posted by richie43 View Post
I just tested a few different glue options and all worked as expected.... no tiny items.
Did you max zoom to sample level on the right hand item edge?

At first I thought it was something gone wonky with the item fade because it just looks like the fade ends early, but if you select after the fade it is indeed a separate item.
Judders is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 06:37 AM   #12
richie43
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2009
Location: Minnesota
Posts: 8,541
Default

Quote:
Originally Posted by Judders View Post
Did you max zoom to sample level on the right hand item edge?

At first I thought it was something gone wonky with the item fade because it just looks like the fade ends early, but if you select after the fade it is indeed a separate item.
Yes I did. Not only that, I deleted the glues item, cleaned the project folder, and it was empty (there would have been an item in the folder if there was even a tiny piece)
__________________
http://soundyaudio.com/ The Sounds of the Hear and Now
richie43 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 06:38 AM   #13
karbomusic
Human being with feelings
 
karbomusic's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 22,465
Default

Can't seem to repro with 5.79 here, maybe I'm doing something wrong, tried audio and midi.
karbomusic is online now   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 06:40 AM   #14
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,466
Default

Duplicated (requires items with lengths/positions at subsample boundaries) -- Sorry about this, fixing!
Justin is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 06:56 AM   #15
Judders
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 6,270
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Duplicated (requires items with lengths/positions at subsample boundaries) -- Sorry about this, fixing!
Cool, thanks!
Judders is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 07:01 AM   #16
richie43
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2009
Location: Minnesota
Posts: 8,541
Default

Amazing service!!
__________________
http://soundyaudio.com/ The Sounds of the Hear and Now
richie43 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 10:26 AM   #17
GMDuss
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2010
Location: Rhode Island
Posts: 82
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Duplicated (requires items with lengths/positions at subsample boundaries) -- Sorry about this, fixing!
THANK YOU!!!
GMDuss is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2018, 04:06 AM   #18
andivax
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 206
Default

Confirmed here on 5.79. Waiting for the update.
__________________
WWW.ANDIVAXMASTERING.COM
andivax is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.