Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-27-2018, 07:00 AM   #1
Nonlinear
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 89
Default 5.90 "Snap to Grid" not snapping to nearest grid (FIXED)

Strange behavior of stretch marker "snap to grid". Instead of moving stretch points to the NEAREST grid line it is moving them to the nearest grid line to the RIGHT of each point.

Please see attached screenshots. "Before quantizing" has minor timing issues. "After quantizing" stretch points are moved significantly - and all to the RIGHT of nearest gridline.

Bug or setting somewhere?
Attached Images
File Type: gif before qt.GIF (56.9 KB, 55 views)
File Type: gif after qt.gif (57.9 KB, 54 views)
Nonlinear is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2018, 08:54 AM   #2
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,135
Default

Hmm are you using the action "Item: snap stretch markers to grid"? Can you post a minimal sample project with stretch markers that demonstrates? I'm testing here and things work as I expect but perhaps there's a different setting involved...
Justin is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2018, 09:28 AM   #3
Nonlinear
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 89
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Hmm are you using the action "Item: snap stretch markers to grid"? Can you post a minimal sample project with stretch markers that demonstrates? I'm testing here and things work as I expect but perhaps there's a different setting involved...
Hi Justin - I used the menu item "Stretch Markers -> Stretch Markers in Selected Items -> Snap to Grid"

This seems to work properly with a straight tempo grid but not one with tempo markers. (The file I took these screenshots from had been tempo mapped and I was trying to quantize to that grid).

So, it seems tempo markers have something to do with it.

I did not save the file I made these screenshots from but recreated a demo (link below). Snap to grid and watch what happens at 7.1.00 and 9.1.00

https://drive.google.com/file/d/1xWn...ew?usp=sharing

Last edited by Nonlinear; 05-27-2018 at 10:04 AM.
Nonlinear is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2018, 10:08 AM   #4
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,135
Default

Thanks, duplicated! For now as a workaround if you put your tempo markers on the grid directly and not slightly ahead of the grid, that'll help.

Last edited by Justin; 05-27-2018 at 10:19 AM.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2018, 10:30 AM   #5
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,867
Default

I've had snap working wrong before as well.
Hoping a fix here will help.
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2018, 11:27 AM   #6
Nonlinear
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 89
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
For now as a workaround if you put your tempo markers on the grid directly and not slightly ahead of the grid, that'll help.
I did not place the markers manually - I used the ReaMix Beatmapper script which I think is just an automated version of "tempo detect". I tried the same process using the SWS script "create tempo map from markers" and I get the same result.

I did notice that if I zoom way in on the tempo markers I can see that they do not line up with the grid. That seems to be an error in the scripts or tempo detect functions but I have no idea what is causing it.

My workaround is to manually move each stretch marker to grid with snap turned on.

BTW - I noticed there is there is an option in Project Settings to set the Tempo/Time Signature Timebase to "Time" rather than "Beats". I have it set to "Beats" but perhaps something is not working right behind the scenes causing tempo and grid to go out of sync?

Last edited by Nonlinear; 05-27-2018 at 11:47 AM.
Nonlinear is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2018, 11:45 AM   #7
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,135
Default

Err, fixing, 5.91pre2 should be in the prerelease forum later today for testing.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2018, 09:53 AM   #8
Nonlinear
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 89
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Err, fixing, 5.91pre2 should be in the prerelease forum later today for testing.
Outstanding! Thank you for looking into this, Justin. Now I know why Reaper has so many loyal fans!
Nonlinear is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.