Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-17-2018, 01:00 PM   #1
Robert Randolph
Human being with feelings
 
Robert Randolph's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 778
Default Knob Mode not functioning properly on VST3 plugins (FIXED)

Type of issue:
  • Behaviour contrary to documentation
  • Undocumented changes that do not work contrary to expectation or marketing.
  • Issues with plugins when the developer explicitly states compatibility with the current version of REAPER.

System Specifications
  • OS Version: macOS 10.13.6
  • REAPER Version: 5.93
Description of issue:
  • Expected behaviour: Changing Preferences->Plug-Ins->VST->Knob Mode to "Linear" to make the knob motion linear.
  • What actually occurs: Knob mode does not change the function on VST3 plugins properly, but works on the VST version of the the same plugin.
Steps to reproduce the issue:

Link to post(s) confirming issue:
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=209037

Peer Pressure:

Every other DAW I've tried does this correctly with VST3 plugins. It either defaults to linear motion on VST3s or allows proper adjustment of the knob mode.

------------------------------

Generated with AdmiralBumbleBee's REAPER Issue Generator
__________________
http://www.admiralbumblebee.com
Audio/DAW stuff, Woodworking, Programming and more... new posts every weekend.

Last edited by Robert Randolph; 12-19-2018 at 07:49 AM.
Robert Randolph is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2018, 03:54 PM   #2
lodestone.audio
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 7
Default

I have these issues as well in OSX using VST3 and VST plugins. Same experience.
lodestone.audio is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2018, 03:57 PM   #3
mustgroove
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 400
Default

I only really get this problem with Plugin Alliance VST3s
mustgroove is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2018, 10:44 PM   #4
lodestone.audio
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 7
Default

Same thing. Plugin Alliance bx_console insists on circular control. I can't work like this.
lodestone.audio is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2018, 05:12 PM   #5
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,767
Default

Ah yeah, I didn't know any plug-ins still used this, hah. Coming soon.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2018, 09:08 AM   #6
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,767
Default

Do me a favor and test the latest +dev prerelease? Thanks!
Justin is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2018, 07:48 AM   #7
Robert Randolph
Human being with feelings
 
Robert Randolph's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 778
Default

This is Fixed in the release.
__________________
http://www.admiralbumblebee.com
Audio/DAW stuff, Woodworking, Programming and more... new posts every weekend.
Robert Randolph is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.