Old 09-24-2019, 10:29 AM   #1
explodingPSYCH
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 198
Default Volume Automation Suddenly Wrong Values?! (FIXED)

After doing some hunting, I've discovered that if I change "Volume Envelope Range" in Envelope Display (Pref) that all volume automation items in sessions saved before the adjustment change values!!!

Is there anyway to adjust the range without screwing up every single past session that was made before the adjustment? Is this a bug?! Seems really bad in it's current state, unless I'm missing something.
explodingPSYCH is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2019, 10:32 AM   #2
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,297
Default

I don't believe that is the case. Could you please give steps to reproduce what you are seeing?
schwa is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2019, 10:48 AM   #3
explodingPSYCH
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
I don't believe that is the case. Could you please give steps to reproduce what you are seeing?
1.) make an automation item on volume.

2.) save session

3.) close session and adjust Envelope Display Range (under Preferences)

4.) open saved session

See below:

explodingPSYCH is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2019, 11:12 AM   #4
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,297
Default

Confirmed, that is a dreadful bug that affects saved projects with automation items on volume envelopes. We are working on the best way to fix this. Thanks for the report.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2019, 11:26 AM   #5
explodingPSYCH
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
Confirmed, that is a dreadful bug that affects saved projects with automation items on volume envelopes. We are working on the best way to fix this. Thanks for the report.
Thanks for looking into/addressing.

While I have your attention, I'd like to point you to another (possible) bug report I (and others) have been trying to get attention on as far back as 2008 (links to many other forum posts provided). See current bug report post here:

(Auto-crossfades not working as described in Takes mode)

https://forum.cockos.com/showthread....12#post2179212
explodingPSYCH is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2019, 01:51 PM   #6
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,297
Default

Would you care to test the new prerelease build and see if it fixes this issue for you?
https://forum.cockos.com/forumdisplay.php?f=37
schwa is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2019, 09:49 AM   #7
explodingPSYCH
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
Would you care to test the new prerelease build and see if it fixes this issue for you?
https://forum.cockos.com/forumdisplay.php?f=37
Envelope display range bug seems to be resolved! Thank you very much!


Furthermore, I'm updating my other post about the auto-crossfade option not having any effect in Takes mode with a quick illustrative gif:

https://forum.cockos.com/showthread....21#post2185921
explodingPSYCH is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.