Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-08-2020, 08:34 PM   #1
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,697
Default F2 hotkey does not TOGGLE media properties window [FIXED, in v6.14]

F2 hot key "Item properties: Toggle show media item/take properties" does not TOGGLE any longer since version 5.92 (maybe earlier, but v5.70 does OK).
It opens the window, but as take name has focus, cannot be closed again by F2, only by ESC

Its Scope can be re-set manually to (Global + text fileds) in Actions, but in Default state (after installation) it is broken!!!

EDIT 2020-09-25: Confirming that F2 hotkey is fixed (tried now in v6.14). Thanks.

Last edited by akademie; 09-25-2020 at 09:55 AM. Reason: renaming thread as FIXED and adding info on fixing the bug
akademie is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2020, 03:04 AM   #2
Stroudy
Human being with feelings
 
Stroudy's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: London
Posts: 582
Default

Quote:
Originally Posted by akademie View Post
F2 hot key "Item properties: Toggle show media item/take properties" does not TOGGLE any longer since version 5.92 (maybe earlier, but v5.70 does OK).
It opens the window, but as take name has focus, cannot be closed again by F2, only by ESC

Its Scope can be re-set manually to (Global + text fileds) in Actions, but in Default state (after installation) it is broken!!!
I'm not getting this behaviour. Working as expected here. v6.05
Stroudy is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2020, 03:57 AM   #3
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,697
Default

Quote:
Originally Posted by Stroudy View Post
I'm not getting this behaviour. Working as expected here. v6.05
Win/Mac ?
32/64 bit?

My report was done on 32bit, Windows 7 Pro, Reaper up to verison 6.05 and 6.05+dev0306.
akademie is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2020, 03:59 AM   #4
Stroudy
Human being with feelings
 
Stroudy's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: London
Posts: 582
Default

Apologies - Mac 64bit
Stroudy is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2020, 04:06 AM   #5
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,697
Default

Quote:
Originally Posted by Stroudy View Post
Apologies - Mac 64bit
No need to apologize Stroudy, that's very important information that Mac version is not affected.
Thank you.
akademie is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2020, 08:51 PM   #6
tapcity
Human being with feelings
 
tapcity's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 65
Default

Broken on 64bit Windows 10 too.
tapcity is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2020, 04:21 PM   #7
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,697
Default

Bumping the topic.
akademie is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2020, 03:08 AM   #8
HighVoltage
Human being with feelings
 
HighVoltage's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 419
Default

Win 10 64bit, not getting the issue.
HighVoltage is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2020, 03:56 AM   #9
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,697
Default

Quote:
Originally Posted by HighVoltage View Post
Win 10 64bit, not getting the issue.
So you have default hotkeys assignment (no customization here),
you select a media item in timeline,
press F2 key, "Media item Properties" window opens,
then you just press F2 key again and that "Media item Properties" window closes?

Really?
Isn't "Take name" edit field highlighted (focused) when the window is opened?

Because the problem is that initially the focus in this windows is in the "Take name" text field and so you can type text right away but cannot use keys to control Actions. Only way is to edit the scope of default F2 assignment in Actions from Normal to Global+Textfield).

EDIT: Also which version of Reaper are you on?
akademie is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2020, 05:47 AM   #10
GameAudioRvlzzr
Human being with feelings
 
GameAudioRvlzzr's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 183
Default

I get the issue.
When no media item is selected, the toggle works. When a media item IS selected, it doesn't.
Win10 64bit, Reaper v6.01
GameAudioRvlzzr is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2020, 06:42 AM   #11
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,697
Default

Quote:
Originally Posted by GameAudioRvlzzr View Post
I get the issue.
When no media item is selected, the toggle works. When a media item IS selected, it doesn't.
Win10 64bit, Reaper v6.01
Thanks for confirmation.

And yes, no item selected case may be the reason why some users (e.g. HighVoltage) don't observe the problem.
akademie is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 04:06 AM   #12
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,697
Default

+ Bump
akademie is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 07:44 AM   #13
outpatient
Human being with feelings
 
outpatient's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 32
Default

I actually prefer that it auto-focuses the text field - handy for quickly naming items, and consistent with F2 being rename in FX chains.

maybe have it as a toggle option in preferences?

Last edited by outpatient; 05-17-2020 at 09:55 AM.
outpatient is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2020, 04:14 AM   #14
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,697
Default

Please, FIX it.
akademie is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2020, 04:27 PM   #15
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 14,196
Default

It shall be fixed in the near future
Justin is online now   Reply With Quote
Old 05-18-2020, 05:14 PM   #16
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,697
Default

Great Justin, thanks
akademie is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2020, 09:51 AM   #17
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,697
Default

Just confirming that toggle behavior of the F2 hotkey is fixed (not sure since which version, but definitely in v6.14
Thanks
akademie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.