Old 12-05-2020, 05:21 PM   #1
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 2,132
Default ACID Loop Tool for Reaper

This will snap any ACID loop to the chord root of the region chord name.
It's a work in progress so you can try it out and see how it works.

If you have not ReaTrak installed, then from here you will need to install Lokasenna GUI or via ReaPack
and run Library/Set Lokasenna_GUI v2 library path.lua
Right click Save Link/Target As
Set acid item to region root GUI.lua
If you have ReaTrak installed use this script
ReaTrak set acid item to region root GUI.lua

To Acidize with tempo & root you can use:
Acidizer.zip or
Acidizer.zip to run on Win10 set the Acidizer.exe > right click > Properties > Compatibility > Vista


__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
MusoBob is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2020, 04:36 PM   #2
pbognar
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 292
Default

Quote:
Originally Posted by MusoBob View Post
This will snap any ACID loop to the chord root of the region chord name.
It's a work in progress so you can try it out and see how it works.

If you have not ReaTrak installed, then from here you will need to install Lokasenna GUI or via ReaPack
and run Library/Set Lokasenna_GUI v2 library path.lua
Right click Save Link/Target As
Set acid item to region root GUI.lua
If you have ReaTrak installed use this script
ReaTrak set acid item to region root GUI.lua

To Acidize with tempo & root you can use:
Acidizer.zip or
Acidizer.zip to run on Win10 set the Acidizer.exe > right click > Properties > Compatibility > Vista


So does Acidize convert plain audio into an Acid loop?

EDIT: I found the answer here https://forum.cockos.com/showthread.php?t=243924

Last edited by pbognar; 12-08-2020 at 04:48 PM. Reason: I'm stupid ;)
pbognar is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2020, 10:25 PM   #3
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 2,132
Default

The script could be modified to write the ACID info directly in Reaper, but for now if you are on Win use the Acidizer.zip
https://www.reatrak.com/downloads/ReaTrak/Acidizer.htm
__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
MusoBob is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.