Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-19-2021, 09:32 AM   #1
cohler
Banned
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 642
Default Mouse Modifiers: Toggle item selection function doesn't work correctly

"Toggle item selection" function in Mouse modifiers disregards item grouping when deselecting items. (It works correctly and takes heed of item grouping when selecting items, however.)
cohler is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2021, 11:26 AM   #2
AZpercussion
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Moscow / Tbilisi
Posts: 912
Default

Here I'm disagree! Lol
Because this action (mapped to ctrl by default) have an exception meaning.
So it should toggle selection independently of other items.
For now it toggle independent of selected items, but maybe it should also be independent of grouping.
AZpercussion is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2021, 01:37 PM   #3
cohler
Banned
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 642
Default

Quote:
Originally Posted by AZpercussion View Post
Here I'm disagree! Lol
Because this action (mapped to ctrl by default) have an exception meaning.
So it should toggle selection independently of other items.
For now it toggle independent of selected items, but maybe it should also be independent of grouping.
As I stated, it only disregards item grouping when DESELECTING, therefore, in any case IT IS A BUG.

Currently, it observes item grouping when SELECTING, but not when DESELECTING.

That is totally inconsistent and clearly wrong.
cohler is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2022, 06:53 AM   #4
cohler
Banned
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 642
Default

Quote:
Originally Posted by cohler View Post
"Toggle item selection" function in Mouse modifiers disregards item grouping when deselecting items. (It works correctly and takes heed of item grouping when selecting items, however.)
@schwa will this be addressed?
cohler is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2022, 10:52 AM   #5
AZpercussion
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Moscow / Tbilisi
Posts: 912
Default

Quote:
Originally Posted by cohler View Post
Currently, it observes item grouping when SELECTING, but not when DESELECTING.
Selecting depends on option: Selecting one item selects group.

If devs will make what you ask for, we'll lose an ability to exclude from selected group some items.


But what I noticed is real bug: Marquee toggle item selection doesn't work at all if I need deselect grouped items while the option "Selecting one item selects group" is on.

What if make it work for all grouped items? Such way will not lose usefull behavior which already exist and we get what Cohler ask for.

Last edited by AZpercussion; 07-09-2022 at 11:03 AM.
AZpercussion is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2022, 10:58 AM   #6
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 12,107
Default

Quote:
Originally Posted by AZpercussion View Post
Selecting depends on option: Selecting one item selects group.

If devs will make what you ask for, we'll lose an ability to exclude from selected group some items.
Agreed, it would only be a bug if the option was called 'Selecting/deselecting one item selects/deselects group' imo.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2022, 11:44 AM   #7
cohler
Banned
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 642
Default

Quote:
Originally Posted by AZpercussion View Post
If devs will make what you ask for, we'll lose an ability to exclude from selected group some items.
Quote:
Originally Posted by nofish View Post
Agreed, it would only be a bug if the option was called 'Selecting/deselecting one item selects/deselects group' imo.
Wrong and wrong. The problem (as I already stated a couple of times) is that it behaves differently on the SELECT from the DESELECT. The behavior needs to be consistent, obviously. And yes if the option "Selecting one item selects group" is set then it should both select and deselect by the group. Whereas if that option is unset then it should select and deselect by the item.

Currently, it selects one way and deselects the other way. Totally useless and most definitely a fundamental BUG.
cohler is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2022, 03:13 PM   #8
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 12,107
Default

Quote:
Originally Posted by cohler View Post
And yes if the option "Selecting one item selects group" is set then it should both select and deselect by the group.
No, because the option doesn't define any behaviour for deselecting, so it works correctly as is.
You can call it inconsistent behaviour and useless (for you), but that's not the same as a BUG.

Last edited by nofish; 07-09-2022 at 07:37 PM. Reason: stylize
nofish is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2023, 04:12 PM   #9
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13,333
Default

In case you didn't know it was fixed in 6.72 (I'm writing not to cohler):

Grouping: mouse modifier to toggle item selection respects grouping when selecting or deselecting

Mouse modifiers: add media item left-click modifier to toggle item selection ignoring grouping
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2023, 12:51 AM   #10
tohubohu
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2019
Location: france
Posts: 2,317
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
In case you didn't know it was fixed in 6.72 (I'm writing not to cohler):

Grouping: mouse modifier to toggle item selection respects grouping when selecting or deselecting

Mouse modifiers: add media item left-click modifier to toggle item selection ignoring grouping
looks like this bug is not on my list. weird.
__________________
French LangPack - Langpack Reaper en français - Traduction de Reaper en français
Télécharger (download) here
glossary here
tohubohu is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2023, 12:54 AM   #11
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13,333
Default

Quote:
Originally Posted by tohubohu View Post
looks like this bug is not on my list. weird.
It is fixed, so no need to add.
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2023, 01:12 AM   #12
tohubohu
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2019
Location: france
Posts: 2,317
Default

FIXED
__________________
French LangPack - Langpack Reaper en français - Traduction de Reaper en français
Télécharger (download) here
glossary here
tohubohu is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2023, 01:18 AM   #13
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13,333
Default

Quote:
Originally Posted by tohubohu View Post
FIXED
Haha, actually it wasn't marked as fixed, but as new features.
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2023, 01:31 AM   #14
tohubohu
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2019
Location: france
Posts: 2,317
Default

Ah OK
never mind.
I wrote big because when you do research in the bug archives it saves time to see right away.
__________________
French LangPack - Langpack Reaper en français - Traduction de Reaper en français
Télécharger (download) here
glossary here
tohubohu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.