Old 12-14-2021, 09:01 AM   #1
WyattRice
Human being with feelings
 
WyattRice's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Virginia
Posts: 2,037
Default Reaper Pan Bug

Reaper Pan Bug:

Under option > Preferences > Appearance > Track Control Panels I have the Volume/pan > Pan fader unit display set for decibels (-90dB..+90dB)



To reproduce:

1. Open Reaper.
2. Set preferences as described above
3. Insert a track
4. Right click on the volume knob or fader to bring up the routing for track 1
5. In the pan where it reads “center” type in -10 or some number, and hit enter on the keyboard.

6. The results: The pan fader moves to the right +10. That’s backwards. It should move to the left -10, right?

Here’s a gif of what happens.

WyattRice is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2021, 12:36 PM   #2
WyattRice
Human being with feelings
 
WyattRice's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Virginia
Posts: 2,037
Default

If I change the "Pan fader unit display" to percentage, then type in -10 or -90, then enter on the keyboard then it moves to the left as it should.

WyattRice is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2021, 01:12 PM   #3
WyattRice
Human being with feelings
 
WyattRice's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Virginia
Posts: 2,037
Default

Just to make sure, I went back and changed the "Pan fader unit display" back to dB, and it's backwards when you type in a minus sign in that box.
Here's the results again.

WyattRice is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2021, 01:15 PM   #4
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 12,420
Default

Fixing, thanks for the report.
schwa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.