Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-14-2022, 06:23 PM   #1
ScuzzyEye
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 50
Default Master VU Red Threshold Off By 0.1 w/Negative Values (FIXED)

I was setting my master VU meter to show peak and loudness using the same scale. I wanted loudness to be red above -12 LUFS, so I typed -12 into the "Red threshold" field. When I looked at the settings again, it was -11.9. I though it might be a rounding error, so I tried -12.04, it still became -11.9. Tried -12.1, and that became -12.0. Tried -14, that's changes to -13.9. -20 becomes -19.9. 0 and positive values work fine. Only negative values seem to get the 0.1 added to them (i.e. they become 0.1 less negative).

It's only on changing the value. Opening and closing the settings box, even clicking in the field doesn't change it. But if you type a negative value and close it, it'll be 0.1 closer to zero the next time you open it.

Oh, and I tried typing -11.9, and that becomes -11.8, same with -12.2 becomes -12.1. And finally -0.1 becomes 0.0. It really does seem to be adding 0.1 to anything below 0. It also applies to when the meter is set to peak only. It's any value typed into that field.
ScuzzyEye is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2022, 04:29 PM   #2
ScuzzyEye
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 50
Default

Today, I did verify that it also happens in Linux and macOS. All on 6.67.
ScuzzyEye is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2022, 07:51 AM   #3
ScuzzyEye
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 50
Default

Just bumping this. I was using the latest 6.71, and I happened to change red threshold for a different type of project, and when I changed it back to -12.0 and still got the -11.9 result. Reminded me to come check the status of this.
ScuzzyEye is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2022, 08:02 AM   #4
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 13,982
Default

Fixing, thanks.
schwa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.