Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-19-2023, 04:24 PM   #1
boolin
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 262
Default actions window > command id sort

Hi all.

IDs for 'scripts' no longer seem to be sorting correctly for me in the Action Items window.



I know this worked before, so either I changed something or there is a reversion.

i have looked through preferences, project settings, and searched the forums, and i simply cannot figure which setting might be responsible for this

goofy thing is that the system commands (digits only) still sort fine



are you having the same issue?

thanks for looking!
Attached Images
File Type: png reaper - action - sort - 1.png (8.8 KB, 232 views)
File Type: png reaper - action - sort - 2.png (26.0 KB, 222 views)
boolin is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2023, 04:20 AM   #2
souk21
Human being with feelings
 
souk21's Avatar
 
Join Date: Mar 2021
Posts: 481
Default

Yep, same here.
I got the impression the scripts are shown in order of creation/import maybe?
souk21 is online now   Reply With Quote
Old 01-21-2023, 09:01 PM   #3
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 15,737
Default

I think they're being sorted by the command ID rather than the ID string. Could fix that, though the current behavior is nice because you can find the command ID more easily...
Justin is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2023, 09:49 PM   #4
boolin
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 262
Default

i'm good with the sort order.



and even better for having found these.



appreciate everyone's time.
Attached Images
File Type: png find command by ID.png (3.8 KB, 209 views)
boolin is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2023, 08:31 AM   #5
Buy One
Human being with feelings
 
Buy One's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 1,146
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
though the current behavior is nice because you can find the command ID more easily...
I wonder how, because system command IDs for non-native content aren't displayed in the Action list, or did i miss the moment this feature had been added?
Buy One is online now   Reply With Quote
Old 02-04-2023, 10:19 AM   #6
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 15,737
Default

Quote:
Originally Posted by Buy One View Post
I wonder how, because system command IDs for non-native content aren't displayed in the Action list, or did i miss the moment this feature had been added?
ah oops that's only in debug builds I remember now, we purposely hide it so that people don't use the IDs elsewhere since they are not reliable across sessions.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2023, 11:22 AM   #7
Buy One
Human being with feelings
 
Buy One's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 1,146
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
ah oops that's only in debug builds I remember now, we purposely hide it so that people don't use the IDs elsewhere since they are not reliable across sessions.
OK
Buy One is online now   Reply With Quote
Old 02-10-2023, 07:39 PM   #8
boolin
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 262
Default

thank you, devs!

---
REAPER v6.74 - release notes
Actions window: when sorting by command ID, sort by identifier string
---
boolin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.