Old 05-04-2006, 03:57 PM   #1
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default Working/ Broken DX and VST efx

Working Hard:

Arcdev blitter

Bionic delay 1,2

Buzroom grancomp

Dblue Glitch

Kjaherus classic delay

posihfopit eq

Sknote & SInk Mirror philter

Tone2 Filterbank2

Hardly working:

Mutagene 2warp delay.
It works fine if the effect is applied to a track,
but when i put it on an "aux/bus" track, and draw an automation curve from the track where the audio is, it first plays with clicks, and at the second time uit crashed : host frozen and an audio buffer (very short) repeating indefinitely...

arcdev et-200 delay plugin : sound works fine, but in some kind of "blind" lode (speed settings aren't shown)


Unemployable:

AIPL Warmtone


bram supatrigga

Convo Boy (http://www.elevayta.com/) freezes Reaper (0.949) when trying to load an IR

mdsp LiveCut

psp mastercomp appears to pass no audio

Spinaudio SpineQ CM edition : only the left channel works (if it works, try to close/re-open the app : it should have set back in a "left only" mode")...







EDIT: Sorry sinkmusic, Im going to try and put the lists at the top of the thread here so Im err, borrowing your space here
sinkmusic's original post below, he gets the props

As one thread about working/broken vsti already exists, and as some plugins seem to have weird behaviour in Reaper, i have decided to create a new thread...
useful ?

Let's start :

_ Spinaudio SpineQ CM edition : only the left channel works (if it works, try to close/re-open the app : it should have set back in a "left only" mode")...

Last edited by sinkmusic; 05-14-2006 at 04:06 AM.
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2006, 09:55 PM   #2
username
Human being with feelings
 
Join Date: May 2006
Posts: 11
Default

psp mastercomp appears to pass no audio..
username is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2006, 03:46 AM   #3
ermi
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 39
Default

Convo Boy (http://www.elevayta.com/) freezes Reaper (0.949) when trying to load an IR.
ermi is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2006, 04:03 AM   #4
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

OK : Sknote & SInk Mirror philter, Kjaherus classic delay.

NOT WORKING : bram supatrigga, mdsp LiveCut ;
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2006, 04:48 AM   #5
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

Buzroom grancomp works fine, and also :
Arcdev blitter,
posihfopit eq,
Mutagene 2warp delay,
Tone2 Filterbank2,
Bionic delay 1,2
...
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2006, 02:10 PM   #6
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

Me again :
My first big crash with REaper :
using Mutagene 2warp delay.
It works fine if the effect is applied to a track,
but when i put it on an "aux/bus" track, and draw an automation curve from the track where the audio is, it first plays with clicks, and at the second time uit crashed : host frozen and an audio buffer (very short) repeating indefinitely...
(I'm no specialist, but it looks like a PDC issue, or buffer stuff...)
Grrrr !
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2006, 02:47 PM   #7
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

ANother one :
Glitch, by Dblue.
It is a sequenced plugin, and here, well, errrrrh...i hear no sequence !
I'll try with other sequenced efx...
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2006, 04:33 PM   #8
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

Quote:
Originally Posted by sinkmusic
ANother one :
Glitch, by Dblue.
It is a sequenced plugin, and here, well, errrrrh...i hear no sequence !
I'll try with other sequenced efx...
Glitch working in 0,951.
I'm glad.
(even if alone in this thread)
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2006, 04:36 PM   #9
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

me, me me and me again..
I think today i deserve a prize !

the wonderful arcdev et-200 delay plugin : when turning the "repeat rate" knob, nothing happens on the gui (it should display, as the name says it all : the repeat rate. warf).
annnoying, as this plugin is awesome.
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2006, 03:08 PM   #10
Hedgehog
Human being with feelings
 
Hedgehog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 110
Default

It's a DirectX plug not VST but I don't know that we really want to start another thread just for DirectX so I guess I will just mention it here that AIPL Warmtone freezes Reaper upon attempting to open it.

I've tried it in .945 .0948 and .951 same deal in all versions.
Hedgehog is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2006, 02:55 PM   #11
Hedgehog
Human being with feelings
 
Hedgehog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 110
Default

Digilogue Blueline effects do some seriously crazy shit in Reaper.

I was checking these out (DirectX versions) and got everything from some horrible feedback kind of noise to crashing. Running these on just one track seemed to be ok but putting them on more than one was trouble.

I unchecked worker threads which got them to function properly live (even on multiple tracks) but hitting record resulted in 76 files being recorded when I had only two tracks armed for record!!!

I remember these plugs not seeming very stable in Cool Edit a number of years ago. It's too bad as the compressor and eq sound quite good when they actually work. I wanted to try the VST versions of these to see if they worked better but I couldn't even get them to load properly on my computer.
Hedgehog is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2006, 08:33 AM   #12
Magpel
Human being with feelings
 
Join Date: May 2006
Posts: 59
Default

CamelSpace not working for me, or at least it not as it should. The main issue is that all controls relating to tempo sync and beat division (e.g., trancegate "length" control, LFO "rate" control when sync is selected) do not produce the expected results--everything sounds crackly and fritzy.

Getting lots of pops with it too, even when all sync functions are turned off.
Magpel is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2006, 09:38 AM   #13
Hedgehog
Human being with feelings
 
Hedgehog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 110
Default

Quote:
Originally Posted by Magpel
CamelSpace not working for me, or at least it not as it should.
Did you try turning off worker threads?

You can find it in Options -> Preferences -> Audio.

This seems to be the thing to try with plugs that are misbehaving. You seem to loose some processing power doing it but it does sometimes fix the problem.
Hedgehog is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2006, 10:59 AM   #14
Magpel
Human being with feelings
 
Join Date: May 2006
Posts: 59
Default

Quote:
Originally Posted by Hedgehog
Did you try turning off worker threads?

You can find it in Options -> Preferences -> Audio.

This seems to be the thing to try with plugs that are misbehaving. You seem to loose some processing power doing it but it does sometimes fix the problem.
Thanks for the suggestion. It didn't work for me unfortunately. CamelSpace works perfectly in Sonar4 on the same machine, but just doesn't sync up or sound at all right in REAPER.

I haven't tried the newest release, though.
Magpel is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2006, 03:36 AM   #15
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

Digitalfishphones compressors : Reaper "sees" no presets for them...
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2006, 04:05 AM   #16
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

Xoxos Arp4midi : freezes Reaper with big noise ! argggh
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2006, 03:31 PM   #17
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

I don't know which one Reaper doesn't like, but sure he doesn't like the combination of Mjken chimera + Dasample Glaceverb...
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 11:07 AM   #18
Hedgehog
Human being with feelings
 
Hedgehog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 110
Default

Kind of a different problem here but when I had some effects missing from my computer and I opened an old project that had these effects in it that were no longer available it crashed out Reaper.

Reaper seemed to deal fine with missing VST effects but DB Audioware effects which are DirectX are a problem when opening a project that had DB Audioware plugs in it when you currently don't have the plugs available to Reaper any more.
Hedgehog is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 12:45 PM   #19
petramar
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 206
Default

Quote:
Originally Posted by Hedgehog
I had some effects missing from my computer
Hedgehog, I'm almost sure that it was one of your themes that scared the shit out of them...
petramar is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 03:38 PM   #20
Hedgehog
Human being with feelings
 
Hedgehog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 110
Default

I did a reinstall of the operating system and didn't have everything quite back in place yet.

The red and black evil theme is pretty much a joke, even I couldn't stand looking at that thing while I work. I have to agree with you that just the threat of using that one might scare away a few of your vst or directx plugs.

Glad to hear my themes are at least amusing if not actually usable by anyone but myself.

I did run into one interesting thing playing around with the crazy solid colors which is that the right side and middle of Reaper can't be changed with a theme because the white you are looking at there is Windows peaking through. I don't know that it's the proper term but those areas seem to be undefined by Reaper.

I'm hopeful that Justin will eventually get that area under control and maybe allow for changing some other stuff so things can still be visable when you use black and other dark colors.
Hedgehog is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2006, 08:43 AM   #21
magicchord
Human being with feelings
 
magicchord's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: L.A. Cahleefornia
Posts: 274
Default

Well, I tried using the Sony Dither (DX) last night and when I hit play the CPU usage went to 100% and the program pretty much froze.

Using v.952 with Windows XPpro on my old Dell Dimension 4100, PIII 930MHz with 512meg RAM, an Intel 815E chipset.
Echo Layla24 PCI soundcard.

Last edited by magicchord; 05-16-2006 at 08:52 AM.
magicchord is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2006, 12:12 PM   #22
malcolmj
Human being with feelings
 
malcolmj's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Australia
Posts: 1,669
Default

Quote:
Originally Posted by magicchord
Well, I tried using the Sony Dither (DX) last night
Sony Dither? Do you have a link to this plug-in?
malcolmj is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2006, 02:05 PM   #23
magicchord
Human being with feelings
 
magicchord's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: L.A. Cahleefornia
Posts: 274
Default

Umm... I guess not, it came with my Sound Forge 6 or Vegas 4.

Can't find a download though. Oh, well.
magicchord is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2006, 05:27 AM   #24
malcolmj
Human being with feelings
 
malcolmj's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Australia
Posts: 1,669
Default

Quote:
Originally Posted by magicchord
Umm... I guess not, it came with my Sound Forge 6 or Vegas 4.

Can't find a download though. Oh, well.
Ah, OK. In that case it's probably a DX process that only works within the Sony products, as opposed to a DX plug-in.

I have a few of those on my system from various manufacturers, and they only work within the original program.

Cheers,

Malcolm.
malcolmj is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2006, 10:44 PM   #25
theddodger
Human being with feelings
 
theddodger's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: In the canyons of my mind, UK
Posts: 65
Default CM ds404

( CM = Computer|Music mag)I cant get this instrument to work. It's registered on Reaper's list of filters, it's gui shos up but I can't get it to work.
It's a useful instrument, it.s free and it features in the new CM guitar special - which BTW is a very useful purchase.
Reaper is a great tool. Once stup it's becoming a joy to use.
Problems with Triangle, and Paax ( Ithink ) Sfz works just fine.
BTW, my first comment!
theddodger is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 12:37 AM   #26
Art Evans
Mortal
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6,656
Default

Paax also does not seem to work here - Triangle is fine.

Meanwhile, Welcome! - but we're in the wrong thread - this one is for FX and we're talking instruments. But hopefully we will both be forgiven one day.
Art Evans is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 10:28 AM   #27
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default MIDI LEARN ????

Dfx buffer override works fine.
KarmaFx reverb too
Tls Pocket limiter also feel well in Reaper...
Smartelectronix Ambience reverb makes sounds

BUT...
I can not make any Midi learn with Reaper... Even with plugins (like Ambience) with a "midi learn" feature on the Gui ? !
Would anybody know how to do ?

I took Ambience as an example, opened it in Live : the midi learn worked fine, same in Tracktion, but did not work in Reaper...
I tried in reaper with 3 plugins, it never worked...
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2006, 08:29 AM   #28
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

No answer about midi learn ??? bouhou

- Tls POcket limiter can work in a strange way : one channel gcan get way mre quieter than the other one in certain conditions... I don't know if it is plugin or host related...
- Deelay works fine ;
- cfx delayer too ;
- SH1 reverb & chorus feel fine.

Last edited by sinkmusic; 05-19-2006 at 02:11 PM.
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2006, 03:29 PM   #29
Art Evans
Mortal
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6,656
Default

Odd results sometimes with the TLS Pocket Limiter here too - but I think there is a recent new version of it which is supposed to fix the problem??
Art Evans is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2006, 12:01 PM   #30
Hedgehog
Human being with feelings
 
Hedgehog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 110
Default

Anybody using Voxengo Pristine Space with Reaper?

I'm getting tempted to purchase this but the demo isn't working completely right with .953.

Live monitoring and playback of recorded tracks are both fine but hit record and it freaks out.

Also trouble with unselecting it during play which produces some bad noise. If you stop play, uncheck the FX box, and then hit play again all is good so this is easier to work around than the problems during recording.
Hedgehog is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2006, 03:27 AM   #31
mr jkn
Human being with feelings
 
Join Date: May 2006
Location: Norrköping, Sweden
Posts: 127
Default

So, I too have jumped on this Reaper-train! Great friggin program. I´m trying to set up a pure free-/share-/donationwaresystem with Reaper as my main host - it is godsent! I´m actually liking it more than Cubase..

Well, I have had problems with:

TL´s Pocket Limiter (crashes Reaper after two instances)

Digital Fish Phones THD (Strange wining when pushing it, and complete meltdown of Reaper after just one instance)

Everything else works like a charm - some glitches and hickups though when loading som free plugins, but no further crashes.

I´m using the latest update by the way.

Love this program/ Jonas
mr jkn is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2006, 03:33 AM   #32
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 10,469
Default

Quote:
Originally Posted by mr jkn
So, I too have jumped on this Reaper-train! Great friggin program. I´m trying to set up a pure free-/share-/donationwaresystem with Reaper as my main host - it is godsent! I´m actually liking it more than Cubase..

Well, I have had problems with:

TL´s Pocket Limiter (crashes Reaper after two instances)

Digital Fish Phones THD (Strange wining when pushing it, and complete meltdown of Reaper after just one instance)

Everything else works like a charm - some glitches and hickups though when loading som free plugins, but no further crashes.

I´m using the latest update by the way.

Love this program/ Jonas
Try disabling "Run FX from worker threads" in prefs/audio, and see if that helps any of these.. let me know if they do.

-J
Justin is online now   Reply With Quote
Old 05-23-2006, 05:04 AM   #33
mr jkn
Human being with feelings
 
Join Date: May 2006
Location: Norrköping, Sweden
Posts: 127
Default

Quote:
Originally Posted by Justin
Try disabling "Run FX from worker threads" in prefs/audio, and see if that helps any of these.. let me know if they do.

-J
Nope. Thanks for the tip, though. Some of the noise generated by the THD-plugin stopped, but Reaper is up in smoke when inserting more than two instances. The Pocket Limiter on the other hand was able to run smoothly with a few instances now, but when tweaking too much with them - the plugins and Reaper went haywire, and broke down. All the other plugins runs as smoothly as my newly shaved chin. Though, when loading a few of some certain plugins the program "chokes" for a few seconds and makes this "brrr"-noise, but it doesn´t seem to make the program unstable at all.

This program is so ergonomic! I have reduced my mixing time by 20-25%!
mr jkn is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2006, 05:57 AM   #34
Art Evans
Mortal
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6,656
Default

I've dropped the Pocket Limiter (after problems in Reaper) for the Classic series freeware limiter, which seems perfectly good.
Art Evans is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2006, 10:21 AM   #35
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

Well, I was into Buzmaxi3 : free, with more controls thatn POcket limiter.
Good as every buzroom comps.
(but as i'm a big fan on tbt plugins, i wanted to check this one too). Less features and Reaper's unfriend... So I'll switch !
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 10:05 AM   #36
Hedgehog
Human being with feelings
 
Hedgehog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 110
Default

Anybody using Sir convolution with Reaper?

I haven't tried it in .955 or .956 but in earlier versions of Reaper it was doing bad things when unchecking the effect in/out box. Very nasty noise upon checking/unchecking would calm down to occasional crackles that continued even after the Sir was removed.

Unchecking worker threads seemed to help the severity of the problems a little but didn't fix them completely.
I was even toying with the idea of getting Voxengo Pristine Space convolution but as I said in an earlier post the demo for that was a disaster.

Anyone have any thoughts on this? Convolution is very cool and difficult to go without. I haven't tried Convo Boy because sinkmusic and ermi said here that it crashed .949.
Hedgehog is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 10:11 AM   #37
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

Well, I'd gowith Voxengo Boogex.
It is free, mainly aimed at being a guitar amp using convolution, but you can load your awn IR, there is very few latency, and amazing settings (a nive eq, and some more).
It is never classified among "convolution plugins", but it rocks !
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 11:48 AM   #38
Hedgehog
Human being with feelings
 
Hedgehog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 110
Default

Quote:
Originally Posted by sinkmusic
Well, I'd gowith Voxengo Boogex.
Interesting, I've used it but never noticed that you could load your own IR into it.

I take it it's working ok for you in Reaper?
Hedgehog is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 12:41 PM   #39
sinkmusic
Human being with feelings
 
sinkmusic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: decepticon mothership in a hidden place inside a mountain
Posts: 3,251
Default

Quote:
Originally Posted by Hedgehog
I take it it's working ok for you in Reaper?
yes, and the sound is very nice !
Not a cpu hog, nearly no latency, great sonud and very good features : this plugin is a killer !
sinkmusic is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 03:39 PM   #40
Hedgehog
Human being with feelings
 
Hedgehog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 110
Default

I gave Boogex a shot, I guess you can't complain for free but latency is just a bit too much for live use. Maybe if I get asio4all working again it would be ok but I'm using the asio driver from my Edirol and the lowest setting on it is low but not super low like asio4all. This coupled with a little more slowdown from Boogex pushes it to being too much. Some controls that are very useful (crucial even) for working with reverb which are found in most other convolution plugs are lacking in Boogex.


I'm finding that a number of effects are making nasty noises when bypassing them with the check box on the effects screen.

Sir, Boogex, Ambience, and maybe a couple of others.

This seems like a problem with Reaper, I've used these effects in Audition and never had issue with them.
Hedgehog is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.